MENIU CAUTĂ
23 Aug. 2018 15:00

Colonelul Sebastian Cucoș are o nouă funcție în Jandarmeria Română. Decizia, luată pentru „consolidarea echipei de conducere”

Distribuie

Sebastian Cucoș are o nouă funcție în Jandarmeria Română. Fostul șef interimat al Jandarmeriei Române a fost împuternicit în funcția de prim-adjunct al inspectorului general.

„În vederea consolidării echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și asigurării unei continuități la comandă, până la obținerea avizului CSAT, începând cu data de 23 august a.c. colonelul Cucoș Gheorghe Sebastian a fost împuternicit în funcția de prim-adjunct al inspectorului general al IGJR. Reamintim că acesta a promovat concursul pentru funcția de inspector general al Jandarmeriei Române, dar numirea în această funcție este condiționată de avizul CSAT”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Sebastian Cucoș a fost schimbat de la conducerea Jandarmeriei cu Ionuț Sindile, pentru că în 15 august îi expira mandatul interimar.

Practic, cei doi au făcut schimb de funcții, pentru că înainte de preluarea conducerii Jandarmeriei, Ionuț Sindile era prim-adjunct al inspectorului general al IGJR.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să supună spre avizare CSAT propunerea de numire definitivă a lui Sebastian Cucoș în funcția de șef al Jandarmeriei Române. Iohannis așteaptă finalizarea anchetelor privind intervenția jandarmilor la mitingul din 10 august pentru a lua o decizie.

Șeful Jandarmeriei, Ionuț Sindile, a fost, ân 20 august, la Parchetul General, pentru a discuta cu procurorii militari despre posibilitatea identificării persoanelor agresive la violențele din Piața Victoriei.


Citește și:

Mesajul transmis de hotelul Athenee Palace, după ce Dragnea a spus că presupușii asasini s-au cazat acolo

De ce aveau jandarmii indicativele de pe căști acoperite, la protestele din 10 august. Explicațiile date de coordonatorul acțiunii 

Citește mai multe despre ionut sindile, sebastian cucos, funcție și jandarmi pe Libertatea.

Comentarii