Mergi direct la conținut »
Moscova vrea să deschidă 22 secţii de votare în Transnistria. Chișinăul se opune
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Moscova vrea să deschidă 22 secţii de votare în Transnistria. Chișinăul se opune

Moscova vrea să deschidă 22 secţii de votare în Transnistria. Chișinăul se opune

Tensiuni între Rusia și Republica Moldova, după ce Moscova vrea să deschidă 22 secţii de votare în Transnistria, în ciuda faptului că oficialii de la Chişinău se opun.

Moscova intenţionează să deschidă 22 de secţii de votare în Transnistria pentru alegerile legislative din Rusia, în ciuda faptului că autorităţile de la Chişinău au sugerat că se opun unei astfel de acţiuni, scrie Deutsche Welle pe pagina electronică.

Ambasada Rusiei şi-a anunţat intenţia de a deschide 25 de secţii de votare pe teritoriul Republicii Moldova: patru în localităţile din dreapta Nistrului (una la Chişinău, una la Bălţi, una la Comrat și un punct mobil la Cahul) şi 22 secții de votare în Transnistria.

Note verbale pentru înființarea de secții de votare în Transnistria

Chişinăul a anunţat că pe adresa Ministerului de Externe şi Integrării Europene au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova prin care autorităţile moldovene sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova a alegerilor deputaţilor pentru Duma de Stat a Rusiei, care sunt programate pentru data de 18 septembrie.

Ministerul moldovean de Externe a sugerat Rusiei să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, controlate de regimul separatist, având în vedere „imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea alegerilor”.

Elena Gorodeţkaia, şefa pretinsei autorităţi electorale din regiunea separatistă, a declarat că nouă secţii de votare vor fi deschise la Tiraspol, cinci la Bender, câte două în Râbniţa şi Dubăsari şi câte una la Grigoriopol, Dnestrovsc, Camenca şi Slobozia. Alte două secţii de votare ar urma să fie deschise pentru militarii ruşi prezenţi în regiunea separatistă, informează Mediafax.

Close
Închide
  Close