Mergi direct la conținut »
VIDEO - Secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam, exemplul folosit de Tusk pentru a le cere românilor să apere statul de drept
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO – Secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam, exemplul folosit de Tusk pentru a le cere românilor să apere statul de drept

Helmuth Duckadam a devenit "eroul de la Sevilla" în 1986, când a parat patru lovituri de la 11 metri, în finala Cupei Campionilor Europeni. 33 de ani mai târziu, primul portar intrat în Cartea Recordurilor este dat exemplu poporului român de Donald Tusk, președintele Consiliului European, care le cere acestora să apere statul de drept şi Constituţia cu aceeaşi hotărâre ca a lui Duckadam.

Secvența cu penalty-urile apărate de Helmuth Duckadam a fost postată și de Ambasada Suediei la București pe contul său de Facebook.

Vezi REACȚIA lui Duckadam după discursul lui Tusk

Președintele Consilului European Donald Tusk a avut un discurs impresionant, în limba română, în cadrul evenimentului de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a declarat Tusk la finalul discursului în limba română rostit cu ocazia ceremoniei de la Ateneu pentru marcarea preluării preşedinţiei Consiliului UE de România.

În același discurs, Donald Tusk a dat citate din scriitori celebri români, precum Nichita Stănescu, și a făcut referire la Nadia Comăneci, Simona Halep.  În plus, el a mărturisit că, în familia sa, prima mașină a fost o Dacia 1300.

Discursul susținut de Donald Tusk:

Close
Închide
  Close