De Valentina Postelnicu,

Şedinţa noii conduceri a PSD are loc miercuri, de la 12.30, la Parlament. Social-democraţii au mai multe probleme de rezolvat. Aşteaptă de la preşedintele Klaus Iohannis răspunsul în privinţa propunerilor de miniştri, şeful statului anunţând deja că nu îl va numi vicepremier pe Titus Corlăţean.

Ana Birchall este propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei. Titus Corlăţean a fost propus vicepremier, Natalia Intotero ar urma să se întoarcă la ministerul pentru diaspora, iar deputatul Roxana Mânzatu, la Fonduri Europene.

În plus, în PSD se pregăteşte o remaniere mai amplă. Două nume vehiculate pentru schimbare sunt Carmen Dan, la Interne şi Teodor Meleşcanu, la MAE, în urma scandalurilor din ultima vreme în care au fost implicate aceste instituţii.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit public deja şi a cerut demiterea miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu, pentru modul în care au organizat alegerile europarlamentare şi referendumul. În ţară dar şi în diaspora s-au înregistrat cozi de mii de oameni, la secţiile de votare iar mulţi dintre românii din străinătate nu au putut vota, pe 26 mai.

PSD mai are o problemă. În urma eşecului de la europarlamentare, şi a scorului mic înregistrat de ALDE, în acest moment, coaliţia de guvernare trebuie să găsească un candidat la alegerile prezidenţiale cu şanse de a concura împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat deja că o candidatură a sa nu mai este de actualitate.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Potrivit unor surse, în BPN se va stabili, în primul rând, mandatul cu care delegaţia PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

Premierul Dăncilă, preşedinte interimar al partidului, va face şi o informare cu privire la întâlnirile pe care le-a avut marţi la Bruxelles. Şefa Executivului a avut discuţii cu Frans Timmermans şi cu Jean Claude Juncker, dar şi cu liderii PES, în condiţiile în care PSD doreşte să rămână în familia europeană socialistă.

În CExN este posibil să fie stabilită data congresului partidului.

Unii lideri din partid doresc un Congres cât mai redepe, în timp ce alţii vor ca alegerea noii conduceri a partidului să se facă în toamnă, după ce se lucrează şi la modificarea Statutului. Astfel, este posibil să se organizeze două Congrese, unul pentru modificarea statutului şi pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, iar celălalt pentru alegerea conducerii PSD.

Citeşte şi:
GALERIE FOTO & VIDEO / Frigidere, butelii și monitoare de calculator, aruncate în Dunăre. Delta, înecată în gunoaie, salvată de voluntari. Libertatea a fost la Sfântu Gheorghe, unde fluviul se varsă-n mare

Liță Dumitru avea 58 de ani când s-a născut fetița lui. El a povestit ce a făcut soția lui când a văzut că nu reușește să rămână gravidă. Asta l-a scăpat și de cancer
GSP.RO

Liță Dumitru avea 58 de ani când s-a născut fetița lui. El a povestit ce a făcut soția lui când a văzut că nu reușește să rămână gravidă. Asta l-a scăpat și de cancer

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții