Mergi direct la conținut »
Şeful DGA, suspectat că și-a plagiat teza de doctorat, obligă în instanță MAI să-i plătească sporul pentru doctorat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Şeful DGA, suspectat că și-a plagiat teza de doctorat, obligă în instanță MAI să-i plătească sporul pentru doctorat

Şeful DGA, suspectat că și-a plagiat teza de doctorat, obligă în instanță MAI să-i plătească sporul pentru doctorat

Şeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) a avut câștig de cauză de cauză, în instanţă, în fața Ministerului de Interne. Chestorul Cătălin Ioniţă a obţinut plata retroactivă a sporului pentru titlul de doctor, deşi este acuzat că a plagiat teza de doctorat cap-coadă. Lucrarea sa este în atenţia Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

De Dragoș Tănase,

Cătălin Ioniţă şi-a obţinut doctoratul, despre care se suspectează ca ar fi un plagiat masiv, la Academia de Poliţie în anul 2014. Pentru că, timp de doi ani, Poliția Română – el fiind atunci șeful investigatorilor de criminalitate economică – nu i-a plătit sporul lunar pentru acest titlu a acționat instituția în instanță.

S-a judecat doi ani cu Inspectoratul de Poliție, iar în septembrie 2018 a câştigat definitiv la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a decis ca acestuia să îi fie plătiți retroactiv banii pe perioada 2014 – 2016, potrivit Digi 24.

Suma pe care o va încasa chestorul acuzat de plagiat este una importantă. Atunci, sporul se calcula astfel: 15% din solda lunară brută, ceea însemna câteva sute de lei lunar, iar acum indemnizaţia este şi mai mare.

Un angajat cu doctorat din Ministerul de Interne poate ajunge la peste 1.000 de lei în plus la salariu- pentru că se calculează 50% din salariul minim brut.

Teza chestorului se află în analiza CNATDCU, care trebuia să dea deja o decizie.


Citește și… Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniţă, şi-a luat soţia în vizita oficială în SUA. Înainte de a pleca, a aflat că urmează să ajungă la DNA

Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române, este suspect într-un dosar al DNA

Cătălin Ioniță nu mai este șeful Poliției Române, a renunțat la funcție ”din considerente personale”. Noul șef al IGPR este Ioan Buda


 

Close
Închide
  Close