Mergi direct la conținut »
Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniţă, şi-a luat soţia în vizita oficială în SUA. Înainte de a pleca, a aflat că urmează să ajungă la DNA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniţă, şi-a luat soţia în vizita oficială în SUA. Înainte de a pleca, a aflat că urmează să ajungă la DNA

Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniţă, şi-a luat soţia în vizita oficială în SUA. Înainte de a pleca, a aflat că urmează să ajungă la DNA

Cu câteva zile înainte de a renunța la funcția de șef al Poliției Române, chestorul Cătălin Ioniţă şi-a luat soţia în vizita oficială pe care a făcut-o în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-23 iunie, la New York, la summitul șefilor de poliție și jandarmerie, organizat de ONU.  Înainte de a pleca în SUA, Cătălin Ioniță ar fi aflat că urmează să ajungă la DNA, unde este vizat într-un dosar.

De Mircea Constantin,

Plecarea din funcţie a chestorului Cătălin Ioniţă, care de șae luni conducea Poliția Română, a ridicat multe semne de întrebare. Răspunsul a venit, în scurt timp, de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care a anunțat că Ioniță este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declarații, fapte pe care le-ar fi comis când era șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1 București.

Sursele Libertatea spun că fostul şef al Poliţiei Române ar fi suspectat că ceva rău urma să se întâmple. De altfel, chiar în ziua în care a plecat în SUA, într-o vizită oficială, ar fi aflat că urmează să dea cu subsemnatul la DNA.

Chestorul Cătălin Ioniţă şi-a luat soţia în vizita oficială în SUA

Cătălin Ioniță pleca în vizită oficială în SUA în calitate de șef al Poliției Române și avea planificate întâlniri oficiale, printre alții, cu William F. Sweeney Jr., șeful Biroului FBI. din New York, și cu ambasadorul Ion Jinga, reprezentantul Permanent al României la Organizația Națiunilor Unite în New York.

Plecarea a fost însă și un prilej pentru a-și lua soția cu el. Aceasta ar fi călătorit la clasa business şi l-a însoţit pe Cătălin Ioniță în mai toate locurile, exceptând discuţiile pe care ofiţerul le-a avut cu şefi din FBI şi CIA. Mai mult, la întoarcere, Cătălin Ioniță și soția lui s-ar fi oprit o zi la Londra. Explicaţia oficială ar fi fost că li s-a făcut rău după drumul lung cu avionul.

Cătălin Ioniță se întoarce pe funcţia de şef al DGA

„Referitor la situația domnului chestor principal de poliție Cătălin Ioniță, menționăm că din momentul încetării împuternicirii sale la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, acesta a revenit pe funcția câștigată prin concurs, potrivit legii. Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situația legală care să permită schimbarea domnului chestor principal Cătălin Ioniță din postul de director general al Direcției Generale Anticorupție. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia”, au precizat reprezentanţii MAI.

Fostul şef al Poliţiei Române spune că este nevinovat

După ce a fost pus sub acuzare, chestorul Cătălin Ioniţă a spus că este nevinovat.

„Cariera mea este impecabilă şi voi merge până în pânzele albe să îmi dovedesc nevinovăţia. (…) Nu există nicio abatere a mea de la lege şi de la morală, şi voi demonstra acest lucru. Dincolo de surprinderea pe care o am, am determinarea să clarific aceste aspecte”, a spus fostul șef al Poliției Române.

Cătălin Ioniță nu mai este din 26 iunie șeful Poliției Române, el cerând încetarea împuternicirii în funcție ”din considerente personale”, după șase luni de la numirea în locul lui Bogdan Despescu. În locul lui Ioniță a fost numit Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră.

O zi mai târziu, în 27 iunie, Cătălin Ioniță a mers la DNA, fiind citat pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal.


Citește și:

EXCLUSIV/ Ovidiu Grosu trăiește în Danemarca, dar își amintește perfect de adolescența în Videle. ”Viorica Dăncilă mi-a fost profă și Carmen Dan colegă, mergeam la cules de mușețel!”

Close
Închide
  Close