Mergi direct la conținut »
Declarația zilei, în legătură cu extinderea pestei porcine. Șeful DSVSA Brăila, Gicu Drăgan: "Ne-am concentrat pe uscat, dar virusul a venit pe apă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Declarația zilei, în legătură cu extinderea pestei porcine. Șeful DSVSA Brăila, Gicu Drăgan: "Ne-am concentrat pe uscat, dar virusul a venit pe apă"

Declarația zilei, în legătură cu extinderea pestei porcine. Șeful DSVSA Brăila, Gicu Drăgan: „Ne-am concentrat pe uscat, dar virusul a venit pe apă”

Șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila crede că virusul pestei porcine africane a ajuns la Tichilești din apa Dunării, de unde se aproviziona unitatea. "Ne-am concentrat pe uscat, dar virusul a venit pe apă", a declarat, vineri, Gicu Drăgan.

De Cristina Sterian,

Prefectul județului Brăila, George Paladi, a confirmat știrea exclusivă din Libertatea privind existența unui nou focar de pestă porcină în ferma Romsoci, din județ, unde există peste 35.000 de suine. Este a doua mare fermă din zonă, unde sunt omorâte toate animalele, după Carniprod, din județul Tulcea.

Prefectul spunea că există riscul ca boala să ajungă și în cea mai mare fermă din Brăila, de la Gropeni, unde sunt aproximativ 140.000 de animale.

Situația este critică dat fiind că în acest moment este suspiciune că virusul care ucide suinele a pătruns și în cea mai mare fermă de suine a județului, mai exact în ferma Tebu de la Gropeni, unde sunt circa 140 de mii de efective.

La rândul său, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, a declarat că analizele făcute la laboratorul județean au ieșit pozitive în privința virusului pestei porcine la cea mai mare fermă de porci din România, a doua ca mărime din Europa. Este vorba despre SC Tebu Consult Invest SRL, din Gropeni, județul Brăila, unde sunt aproximativ 140 de mii de porci

Drăgan spune că primele probe făcute la laboratorul județean în cazul fermei de la Gropeni au ieșit pozitive și au fost trimise la laboratorul de referință de la București.

De asemenea, Gicu Drăgan a atras atenția că sunt „oameni inconștienți” care au aruncat cadavre de porci în Dunăre.

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

„Și ferma de la Tichilești. și cea de la Gropeni se aprovizionează cu apă din Dunăre. Sunt oameni inconștienți care aruncă cadavre de porci în Dunăre. Și ieri dimineață (n. red. – joi) a fost pescuit un cadavru de porc la plaja lipovenească, între Brăila și Galați. Sunt cetățeni inconștienți din cauza cărora se întâmplă ce se întâmplă acum în fermele din județul Brăila”, a spus șeful DSVSA Brăila.

El a mai spus că sunt oameni care nu pot fi numiți oameni, pentru că au aruncat aceste cadavre de porci în Dunăre.

„Ne-am chinuit la nivelul județului Brăila. Am ucis 29 de mii de capete în ideea de a proteja aceste ferme. Ne-am concentrat pe uscat, dar virusul a venit pe apă”, a conchis Drăgan.

Citește și:

Prefectul de Brăila confirmă informațiile din Libertatea: „Începe eutanasierea a 35.000 de porci în ferma Romsoci și e risc de pestă la ferma de peste 140.000 de porci!”

Pestă porcină confirmată la crescătoria Romsoci, astăzi începe omorârea a 47.000 de porci! Combinatul Marex de 140.000 de porci, din apropiere, stă ca pe ghimpi!

Newsweek: Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, este vecin cu nașul fiului lui Liviu Dragnea

 

Close
Închide
  Close