Mergi direct la conținut »
Șeful Renault, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo. Ce acuzații i se aduc omului care a dat o șansă Daciei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Șeful Renault, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo. Ce acuzații i se aduc omului care a dat o șansă Daciei

Șeful Renault, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo. Ce acuzații i se aduc omului care a dat o șansă Daciei

Preşedintele director general al alianţei auto Renault-Nissan-Mitsubishi Motors a fost arestat, luni, la Tokyo. Ghosn a fost acuzat de nereguli de către constructorul nipon Nissan Motor Co. 

„Parchetul din Tokyo l-a arestat pe Carlos Ghosn fiind bănuit de încălcarea legislaţiei financiare”, a informat NHK, postul public de televiziune din Japonia.

Recent, Carlos Ghosn a fost vizat de o anchetă internă după ce acesta a declarat la fisc venituri inferioare valorii reale „timp de mai mulţi ani”.

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co a declarat că rezultatele anchetei au arătat Ghosn a utilizat bunurile companiei în scopuri personale și că va propune Consiliului de Administraţie demiterea francezului. De asemenea, Nissan a precizat că a furnizat informaţii procurorilor şi cooperează cu aceştia în cursul anchetei lor.

Carlos Ghosn este cel care a dus alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în fruntea industriei auto mondiale. În fruntea companiei, el a avut anul trecut câștiguri de 13 milioane de euro.

El şi-a făcut un renume din capacitatea de a transforma companii aflate în pragul falimentului în societăţi foarte profitabile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, iar Ghosn a contribuit puternic la acest lucru.

FOTO EPA


Mihai Mărgineanu și-a luat în serios cariera de actor! Ardiles din „Las Fierbinți” s-a mutat pe scena Teatrului Nottara


 

Close
Închide
  Close