De Denisa Macovei,

Piesa va rămâne pe veci asociată cu numele regretatului regizor nu doar de iubitorii de teatru care au văzut-o, ci mai ales de cei care s-au aflat în distribuție. Actorul Șerban Pavlu spune că îi va fi recunoscător toată viața lui Alexandru Darie, care a murit pe 18 septembrie, pentru șansa oferită.

„Am trăit clipe frumoase alături de Alexandru Darie, mai ales la repetițiile pentru spectacolul «Coriolanus», un spectacol imens, care a avut un puternic impact asupra publicului. A fost cel mai important rol pe care l-am avut, un examen pe care l-am trecut cu Alexandru Darie, alături de el și mai ales datorită lui, pentru că a avut încredere în mine. O să-l țin minte toată viața și o păstrez mereu vie amintirea repetițiilor și mai ales a discuțiilor pe care le aveam atunci”, ne-a mărturisit actorul.

Alexandru (Ducu) Darie
Regizorul Alexandru Darie

Ce spunea regizorul Ducu Darie despre Șerban Pavlu: “Am fost foarte fericit că a acceptat să joace”

Într-un interviu publicat de Formula As în urmă cu două săptămâni, Alexandru Darie vorbea despre Șerban Pavlu, actorul ales de el pentru “Coriolanus”:

„Am fost foarte fericit că Pavlu a acceptat să joace. E foarte ocupat, are multe filmări, în sfârșit… Eu nu mai lucrasem cu el decât puțin, când era foar­te tânăr. Între timp, el a devenit un actor matur, un actor complet, pe lângă faptul că are forță și farmec, este un actor care gândește, care își pune probleme, care se consumă pentru rol, lucru mai rar la noi. Iată că face cu acest Coriolan un rol important și pășește astfel în galeria actorilor mari care au jucat partituri puternice. De acum încolo, va fi obligat moral cumva să își selecteze cu mare atenție rolurile”

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Piesa-testament a regizorului Alexandru Darie se joacă în continuare la Teatrul Bulandra.

Spectacolul a stârnit reacții fabuloase, mai ales cu privire la măiestria regizorală a lui Alexandru Darie. „Prin amploarea viziunii, prin actualitatea politică, spectacolul „Coriolanus“ al regizorului Alexandru Darie se impune ca o realizare de referință a Teatrului Bulandra. (…) Alexandru Darie proclamă de la înălțimea experienței sale teatrale exemplare necesitatea întoarcerii la acest fel de teatru serios, care pune în discuție, din punct de vedere politic, eterna problemă a puterii în relație cu masele și, filozofic, idei despre victoriile iluzorii, despre conducători și deșertăciunea gloriei, fidelitate și trădare, dar mai ales despre unicitatea omului, despre individualitate și obligația de a ține cont de ea”, a spus Doina Papp. Pentru a vedea și alte reacții intrați pe site-ul teatrului Bulandra, la detalii despre „Coriolanus”.

Citeşte şi:

Anca Pandrea, despre moartea regizorului Alexandru Darie: “L-a doborât o complicație la plămâni. Făcea de trei ani chimioterapie, avea ciroză”

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate