Mergi direct la conținut »
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > FOTO&VIDEO/ Circa 2.000 de sindicaliștii de la Dacia și BNS Argeș protestează, marți, în Piața Victoriei

FOTO&VIDEO/ Circa 2.000 de sindicaliștii de la Dacia și BNS Argeș protestează, marți, în Piața Victoriei

Sindicaliștii de la Dacia, protest în Piața Victoriei. Circa 2.000 de sindicalişti de la Automobile Dacia şi de la Blocul Naţional Sindical (BNS) Argeş participă marţi, 12 decembrie, la mitingul de protest împotriva Guvernului, organizat în Piața Victoriei, nemulţumiţi de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, având în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului și mitingului anunțate.

”BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în București, în Piața Victoriei, în intervalul orar 11.00 – 13.00, acțiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută inițial. Estimăm participarea a cca 2.000 de persoane.

Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului și puterii politice cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat”, se arată într-un comunicat.

„Peste 600 de persoane de la Sindicatul Automobile Dacia şi 400 de la Blocul Naţional Sindical din Argeş vor participa la mitingul de la Bucureşti, organizat marţi, împotriva Guvernului”, a cofirmat – pentru Mediafax  – viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

“Participăm la acest miting cu peste 1.000 de persoane ţinând cont de ce se întâmplă în Parlamentul României şi că legea privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat a trecut de Senat, din ce am înţeles. Avem totul pus la punct. Plecăm marţi dimineaţă, ne întâlnim pe autostradă”, a mai spus Iordache.

Potrivit acestuia, Sindicatul Automobile Dacia va continua protestele începute împotriva Guvernului, aceştia nefiind de acord cu transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial
Recomandări

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial

 

Și la începutul lunii noiembrie, mii de angajați de la Dacia au participat la un miting, la Mioveni, din același motiv: transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

De altfel, sindicatel au tot avertizat că salariile nete ale angajaților din privat vor scădea, de anul viitor, cu peste 16%; Răspunsul premierului Tudose.

În această dimineață, un coleg al celor de la Automobile Dacia a provocat un accident rutier în Argeş. Un copil de 5 ani se află printre răniți.


VIDEO/,,Români până la moarte”, episodul 1. Când n-ai bani, viața încape într-o urnă. Povestea lui Edy

Editorial de Claudiu Săftoiu. Un nou ”animal politic” al străzii – protestul cu politicieni și cetățeni indignați


 

Close
Închide
  Close