MENIU CAUTĂ
09 Mai. 2018 00:17

Siria acuză Israel că a lansat rachete în apropierea capitalei Damasc

Distribuie

Siria acuză Israel că a lansat rachete în apropierea capitalei Damasc, marţi, la puţin timp după ce Donald Trump a anunţat să SUA se retrage din Acordul nuclear cu Iranul.

Agenţia de stat siriană SANA scrie că s-au auzit explozii şi că sistemele de apărare aeriană siriene au interceptat şi distrus două rachete israeliene. Un comandant din cadrul alianţei regionale care îl sprijină pe Bashar al-Assad a declarat pentru Reuters că forţele aeriene israeliene au lovit o bază militară, fără însă a provoca victime. Israelul nu a comentat aceste acuzaţii, atitudine pe care a avut-o şi în cazul altor atacuri asupra Siria despre care s-a speculat că ar fi provenit tot din direcţia armatei israeliene.

Atacul despre care a vorbit comandantul sirian s-a produs la scurt timp după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA se retrage din Acordul nuclear semnat cu Iranul. Președintele american a numit Acordul nuclear o rușine, acest acord oferind regimului iranian bani pentru a sponsoriza terorismul. În același timp, Donald Trump a făcut referire și la documentele prezentate de premierul israelian Netanyahu, care arătau că Iranul a derulat un program nuclear secret. „Dacă aș fi permis ca acest acord să rămână în picioare, în curând ar fi început o cursă pentru arme nucleare în Orientul Mijlociu. Toți ar fi vrut să aibă armele gata înainte ca Iranul să le aibă pe ale sale', a spus Trump.

După anunţul făcut de preşedintele american, armata israeliană în stare de alertă de nivel ridicat, în aşteptarea unui atac. Armata israeliană a ordonat autorităţilor locale din Golan, din nordul Siriei, să pregătească adăposturile antiaeriene, după ce a detectat activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria'.

În aprilie, mai multe rachete au lovit aeroportul militar de la Tayfur, din centrul Siriei. Cel puţin 14 persoane, între care și iranieni, au fost ucise în atac. Ministerul Apărării din Rusia a transmis că atacul a fost lansat de două avioane israeliene F-15. Potrivit acestora au fost lansate opt rachete ghidate, dar cinci dintre ele au fost explodate înainte să atingă solul.

Citește mai multe despre Israel și rachete pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii
← Inchide