Mergi direct la conținut »
Un cetățean american a fost arestat la Moscova. Rusia: "Realiza activităţi de spionaj"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un cetățean american a fost arestat la Moscova. Rusia: "Realiza activităţi de spionaj"

Un cetățean american a fost arestat la Moscova. Rusia: „Realiza activităţi de spionaj”

Un cetăţean american, identificat drept Paul Whelan, a fost reținut la Moscova, în Rusia, în momentul în care acesta realiza activităţi de spionaj, a anunțat luni, 31 decembrie, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB).

”La 28 decembrie, agenţi ai FSB au reţinut la Moscova un cetăţean nord-american, Paul Whelan, în timp ce acesta realiza activităţi de spionaj”, a informat FSB într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

FSB a mai precizat că împotriva acestuia a fost deschis un proces penal, în virtutea articolului 276 din codul penal care se referă la activităţi de spionaj.

Acțiunea vine în contextul în care o rusoiacă, Maria Butina, o studentă de 30 de ani, a fost arestată în iulie la Washington, fiind acuzată de spionaj în favoarea Moscovei.

Mai precis, aceasta ar fi acţionat ca „agentă nedeclarată a unui guvern străin” şi de „complot” pentru infiltrarea unor organizaţii politice „în vederea promovării intereselor Federaţiei Ruse”.


Citește și… VIDEO | Cele mai jenante momente ale lui Donald Trump în 2018


 

Close
Închide
  Close