De Cristian Anton,

Tânărul ”s-a prezentat cu febră și tuse, având simptomatologie respiratorie, cu o stare generală bună. A îngrijit patru pacienți confirmați cu coronavirus în Germania și intră astfel în definiția de caz ca suspect de coronavirus, motiv pentru care l-am izolat, a fost investigat și așteptăm rezultatele de la București”, a declarat doctorul Musta la Adriana Nedelea LA FIX.

Potrivit acestuia, bărbatul ”este cu o stare generală bună, continuă să tușească, dar nu mai are febră”.

Reamintim că primele teste făcute la spitalul din Timișoara au avut rezultat negativ pentru coronavirus.

Tânărul ”a îngrijit o familie în care toți cei patru membri au fost diagnosticați cu coronavirus, în formă ușoară”, a mai spus Virgil Musta, conform căruia asistentul ”a avut echipament de securitate biologică, cum avem și noi la spital”

Spații special amenajate, în care nu intră nimeni

”Teoretic, dacă se respectă regulile de securitate, nu există risc de contaminare. Dar având în îngrijire persoane infectate, suntem obligați să-l luăm cu suspiciunea de coronavirus”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Acesta a explicat și cum sunt spațiile special amenajate la unitatea pe care o reprezintă.

”Avem două saloane într-un spațiu separat, unde nu mai are acces nimeni. Tânărul este singur în salon, iar personalul dedicat, care îngrijește acest caz, poartă echipament special, care conține ochelari, mască, ca un cosmonaut”, a precizat dr. Musta la Adriana Nedelea LA FIX.

Citeşte şi:

Confirmare oficială: Parchetul General a clasat dosarul ce o viza pe Carmen Iohannis chiar în ziua în care Libertatea a întrebat și i s-a răspuns că dosarul era în cercetare in rem!

CCR a decis că nu există conflict constituţional, în urma angajării răspunderii Guvernului pe bugetul de stat pe 2020

Comisia Europeană, avertisment dur pentru România: o lună pentru a pune capăt tăierilor ilegale de păduri

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată