Mergi direct la conținut »
Stadionul Steaua nu va fi gata pentru Campionatul European din 2020. Anunțul făcut de unul dintre constructori
Ştiri Libertatea > Ştiri > Stadionul Steaua nu va fi gata pentru Campionatul European din 2020. Anunțul făcut de unul dintre constructori

Stadionul Steaua nu va fi gata pentru Campionatul European din 2020. Anunțul făcut de unul dintre constructori

Unul dintre constructorii care lucrează la stadionul din Ghencea a anunțat că arena nu va fi gata în totalitate pentru Campionatul European de Fotbal din 2020. Cu toate acestea, echipele naționale care vor sosi la București se vor putea antrena fără probleme pe arena Stelei.

De Răzvan Mihalașcu,

Oficialii prezenți la fața locului susțin că stadionul Steaua va fi gata la finalul anului 2020.

„În momentul ăsta se lucrează la fundaţii. Zona de gradene şi de tribune. Sunt fundaţii izolate. Sub tribuna VIP va fi şi parcarea subterană. 20 mai 2020 e termenul nostru pentru a folosi stadionul ca teren de antrenament. Finalizat nu o să fie stadionul pe 20 mai. Se va putea folosi pentru antrenament. În perioada respectivă se va putea intra pe teren şi nu vor exista aceste probleme (n.r întrebat dacă şantierul nu va reprezenta un inconvenient pentru echipele sosite la Bucureşti). Vor fi mai multe zone care nu vor fi gata la momentul respctiv, dar terenul se va putea folosi pentru antrenament”, a spus unul dintre constructori pentru postul Telekom Sport.

Șantierul va rămâne deschis chiar dacă arena din Ghencea nu va fi gata la timp. Rămâne se văzut, însă, ce se va întâmpla cu stadionul din Giulești. Potrivit Mediafax, procesul de demolare este în doi, așa că e greu de crezut că echipele se vor putea antrena pe acest stadion în timpul Campionatului European de Fotbal din 2020.

În schimb, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, spunea în februarie, în cadrul dezbaterilor privind bugetul de stat pe 2019, că stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporţie de 70% până la sfârşitul anului, astfel încât în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament pentru Campionatul European de fotbal.

Despre stadiul lucrărilor pentru Euro 2020, reprezentanții Primăriei Primăriei Generale spun că „suntem în grafic cu tot”.

Stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf vor costa 117,5 milioane de euro

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Bucureștiul va găzdui patru partide ale EURO 2020, trei în grupa C și o optime de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate EURO-meciuri pe 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, naționala României va juca cel puțin două partide la București. Pe timpul turneului va fi organizat un Fan Zone în Piața Constituției și pe Bulevardul Unirii.

Vezi cum va arăta stadionul Arcul de Triumf.


Citește și:

OPINIE/ Mirela Neag, despre cât de voluntari sunt medicii voluntari din spitalele publice din România și cui fac ei bine

Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută

Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


Close
Închide
  Close