Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Starea piloţilor care s-au catapultat din avionul prăbușit în Bacău. Precizările MApN
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Starea piloţilor care s-au catapultat din avionul prăbușit în Bacău. Precizările MApN

VIDEO/ Starea piloţilor care s-au catapultat din avionul prăbușit în Bacău. Precizările MApN

Noi informații despre starea piloţilor care s-au catapultat din avionul prăbușit în Bacău au fost făcute publice de Ministerul Apărării. Cei doi bărbați răniți în incidentului au fost transportați pe calea aerului la Spitalul Militar din București, unde vor primi îngrijiri din partea unei echipe formată din mai mulți medici specialiști în urgență.

Comandorul Marcel Breşug, unul dintre piloții avionului IAR 99 Șoim care s-a catapultat, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Militar din București. Militarul, în vârstă de 41 de ani, a fost preluat, în jurul orei 17, de o echipă multidisciplinară constituită din medici specialişti în urgenţă

Bărbatul este conştient, cooperant, echilibrat hemodinamic şi respirator. El urmează să fie operat.

„În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, diagnosticul acestuia este: politraumatism prin catapultare, fractură diafiză femurală stângă, fractură naviculară stângă deschisă, contuzie forte umăr stâng, fără interesare nervoasă, contuzie gambă dreaptă.

Pacientul va fi internat, pentru stabilizarea funcţiilor vitale, în Secţia ATI, urmând ca, în cursul acestei seri, să se intervină chirurgical, în blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi traumatologie, pentru toaletarea plăgilor şi procedura de osteosinteză centro-medulară diafiză femurală stângă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

În urma operației, comandorul Marcel Breşug va fi transferat la secția de Terapie Intensivă (ATI) pentru a tratarea durerilor și a ulcerului de dres, spun medicii. Marți, militarul urmează să fie reexaminat și supus unui consult de boli infecţioase, neurologie, psihiatrie şi boli interne.

Al doilea pilot care s-a catapultat din avion, căpitan-comandorul Iulian Pena, a fost transferat cu o aeronavă de tip C-27J Spartan până în Baza 90 Transport Aerian şi, ulterior, către Spitalul Militar din București cu un cu un elicopter IAR 330 Puma, aeronave ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru evacuare medicală. În jurul orei 17.20, bărbatul a ajuns la unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

„Echipa multidisciplinară constituită pentru stabilirea diagnosticului şi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale şi medicale a constatat că militarul prezintă politraumatism prin catapultare, traumatism vertebral lombar minor, fără semne neurologice, contuzie abdominală minoră și contuzie genunchi drept”, conform sursei citate.

Bărbatul a fost internat la Secţia Chirurgie generală II, unde va beneficia de supraveghere medicală. În funcţie de evoluţia stării de sănătate, medicii vor decide repetarea unor investigaţii clinice şi paraclinice, pentru a putea fi început programul de recuperare.


Citește și INVESTIGAȚIE LIBERTATEA: Un predator sexual care a agresat o tânără de 20 de ani n-a fost urmărit de procurori pentru că “liftul blocului cu interfon nu e un loc public”!


 

Close
Închide
  Close