Mergi direct la conținut »
Statele Unite își retrag toți diplomații din Venezuela. Ce le recomandă tuturor americanilor după degradarea relațiilor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Statele Unite își retrag toți diplomații din Venezuela. Ce le recomandă tuturor americanilor după degradarea relațiilor

Statele Unite își retrag toți diplomații din Venezuela. Ce le recomandă tuturor americanilor după degradarea relațiilor

Statele Unite își vor retrage din Venezuela tot personalul diplomatic încă detașat în ambasada lor din Caracas. Anunțul a fost făcut de secretarul de Stat, Mike Pompeo.

De Răzvan Mihalașcu,

„Această decizie reflectă degradarea situaţiei în Venezuela şi constatarea că prezenţa personalului diplomatic în Ambasada SUA a devenit o constrângere asupra politicii americane”, a postat pe Twitter Mike Pompeo.

Potrivit Agerpres, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Statele Unite și a ordonat plecarea tuturor diplomaților. Decizia a venit în contextul în care Donald Trump a anunțat că îl recunoaște oficial ca președinte interimar al țării pe opozantul Juan Guaido.

La 24 ianuarie, Departamentul de Stat a rechemat întreg personalul american neesenţial şi familiile diplomaţilor. De asemenea, i-a sfătuit pe toți cetățenii americani din Venezuela să părăsească țara.

La apelul opoziției, noi manifestații sunt anunțate marți în Venezuela, față de pana de curent care afectează întreaga țară de joia trecută.

 


Citește și:

EXCLUSIV. Un om de afaceri neamț, simpatizant #rezist, și un arhitect acuză cea mai reputată revistă de business din Germania că a inventat citate într-un articol dur la adresa României!

VIDEO Interviu | Tatăl e pesedist din 1990 și primar în Roșiori, fiul a aderat la partidul lui Cioloș. Amândoi cred că „problema României sunt liderii incompetenți!”

MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!


 

Close
Închide
  Close