MENIU CAUTĂ

Juan Guaido lansează un apel la noi manifestaţii în Venezuela, în timp ce pana de curent continuă în mai multe orașe din țară

Distribuie

Juan Guaido a cerut luni întregii populaţii din Venezuela să manifesteze din nou la Caracas şi pretutindeni, marţi, la ora locală 15.00, împotriva penei de electricitate care afectează ţara de joia trecută.

”Mâine, la ora 15.00, întreaga Venezuelă în stradă”, a afirmat Guaido în faţa Adunării Naţionale pe care o prezidează şi căreia i-a cerut să decreteze ”stare de urgenţă” în faţa acestei noi crize, care paralizează Venezuela şi pe care a descris-o drept” catastrofală”, potrivit Agerpres.

„Nu, situaţia nu este normală în Venezuela şi nu vom lăsa această tragedie să se normalizeze”, a insistat el, menţionând numeroasele penurii, între care cele legate de apă, agravate de această nouă criză energetică, în replică la afirmaţiile ministrului de interne Vladimir Padrino, care a spus că nu există „nimic de semnalat”.

Președintele autoproclamat al Venezuelei le-a cerut „ambasadorilor” pe care i-a numit la post în străinătate să coordoneze sprijinul internaţional pentru țara sa.

Nicolas Maduro, președintele venezuelan în exercițiu, spune că această întrerupere masivă a curentului electric, care afectează întreaga ţară, este cauzată de un atac „cibernetic” provocat de Statele Unite şi opoziţie împotriva principalei centrale hidroelectrice venezuelene.

Foto: EPA


MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!


 

Comentarii