Mergi direct la conținut »
Statul Islamic a revendicat atacul din Strasbourg

ISIS îl numește pe autorul atacului drept unul dintre soldații săi. Anunțul a fost făcut de agenția islamică de știri Amaq, afiliată ISIS. Autorul atacului din Strasbourg a fost împușcat mortal de autoritățile franceze.

În revendicare, Cherif Chekatt este numit ”un soldat al Statului Islamic”, care a desfășurat operațiunea ca răspuns la apelul grupării de a lua în țintă cetățenii țărilor din coaliția anti-ISIS.

Cherif Chekatt a fost localizat după o operațiune de amploare la care au luat parte sute de polițiști. Alte cinci persoane au fost arestate în acest caz. Bilanțul atacului din Strasbourg se ridică la trei morți și 13 răniți, dintre care cinci se află în stare gravă. Potrivit martorilor, Cherif Chekatt a strigat „Allahu Akbar” în momentul în care a deschis focul. El era cunoscut autorităților franceze pentru infracțiuni, care nu aveau legătură cu terorismul. Se pare însă că s-ar fi radicalizat în spatele gratiilor.

Citește și

Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!

Close
Închide
  Close