MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Ștefan Mandachi vrea să realizeze un documentar despre oamenii morți pe drumurile din România. Noul proiect al antreprenoului care a făcut metrul de autostradă din Suceava

Distribuie

Antreprenorul din Suceava, care a devenit cunoscut după ce a construit din propriii bani primul metru de autostradă din Moldova, are un nou proiect. Ștefan Mandachi vrea să realizeze un documentar despre oamenii care au murit în accidente pe drumurile din România.

Omul de afaceri a făcut publice detalii despre noua sa inițiativă.

„Împreună cu echipa mea (prieteni, colaboratori, experți) lucrăm la un proiect nou.

Vom începe pregătirile pentru un film documentar de lungmetraj care are ca teme:

– tragediile care se repetă în România de 30 ani din cauza accidentelor rutiere și a nesimțirii celor care au condus România

– zona de confort și nepăsare a românilor

– importanța unui pas mic de furnică pentru o țară întreagă

– reactivarea conștiinței românilor

– corupția și politicul care contaminează curajul oamenilor”, a scris Ştefan Mandachi, într-un mesaj pe Facebook.

Omul de afaceri rea să le ia interviuri politicienilor, dar şi altor voci din societatea civilă, care fie l-au susţinut, fie l-au criticat.

„Va urma o perioadă de interviuri inclusiv cu politicieni pentru a încerca să depistăm cine sunt vinovații pentru moartea a 2.000 oameni anual (mulți nevinovați) . Cu siguranță, știu ei mai bine cine sunt vinovații.

Asta nu înseamnă că îmi voi încalca promisiunea că nu voi face politică vreodată în această viață.

Un film documentar înseamnă DOCUMENTARE, de aceea este ilogic să excludem din cercetare oameni politici”, a precizat Ștefan Mandachi.

Antreprenorul sucevean vrea să călătorească mult în România, pentru a duce mesajul său la cât mai mulți români.

„Aștept cât mai multe sugestii din partea voastră. Mă interesează mărturia oamenilor care au pierdut oameni dragi în accidente rutiere sau și-au distrus viețile din cauza drumurilor dezastruoase.

Aștept cu mare interes alte idei de la voi cu privire la oameni, victime, locații, evenimente, întâmplări, decese, nervi, situații absurde, cu care sunt sigur că vă confruntați mulți dintre voi.

Ai fost la un pas să-ți pierzi viața tu sau vreun apropiat? Ai surprins vreun eveniment? Orice idee, fotografie, imagini pot deveni subiectul filmului. Astfel îți cunoaștem povestea și o ducem mai departe.

Noi facem filmul! Împreună. #șieu #situ #sinoi”, conchide Mandachi.

Ştefan Mandachi a fost iniţiatorul unui fenomen de amploare din România: Patronul de restaurante a construit un prim metru de autostradă în Moldova şi a declanşat protestul #şîeu, când toţi românii au ieşit în stradă, timp de 15 minute, pe data de 15 martie, pentru a transmite că România vrea autostrăzi.


Citește și:

Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!


 

Comentarii