Cu titlul  „LOVITURA DIN 10 AUGUST A EȘUAT”, Stelian Tănase a scris pe blogul său:

„Tentativa lui Liviu Dragnea de a da o lovitură de forță în stil Erdogan – modelul lui politic – a eșuat. Motivele sunt 1/ întâi de toate – reacția societății civile, care aseară s-a strâns în nr. mare în mai multe orașe din țară să protesteze 2/ faptul că mass-media internatională a pus evenimentele de vineri seara de la București pe prima pagină și le-au inclus în programele de news în prime time 3/ România este membră în NATO si UE, ceea e stabilește limitele comportamentului politic și setul de valori democratice obligatoriu. Fără un sprijin masiv din Occident, venit de la țări puternice din UE si NATO, nicio lovitură nu va reuși la București. Factorul extern este decisiv. Or, reacția cancelariilor europene, a ambasadelor a fost puternică și nu s-a lăsat așteptată. Ministrul de externe român – sub presiune – s-a văzut nevoit să dea o declarație ieri, prin care respinge violențele si dă asigurări aliaților că România rămâne atașată valorilor occidentale blablabla. Să nu uitam un aspect – piața Victoria a fost ieri si alaltăieri împinzită de steagurile țărilor din UE și NATO, plus tricolorul românesc. Atașamentele acestor oameni sunt fff. clare. Ei știu cărei lumi aparțin și unde /cum vor să trăiască. Încercările de a trage România spre regimuri de tip Ankara, Moscova, Minsk, vor fi respinse, cu siguranță.

Lovitură la Chișinău: un ziar a pus mâna pe telefonul organizatorului protestelor partidului Șor pentru ”gaz ieftin”
Recomandări
Lovitură la Chișinău: un ziar a pus mâna pe telefonul organizatorului protestelor partidului Șor pentru ”gaz ieftin”

Ce a vrut Dragnea să facă? A vrut și mai multă putere, nu e un secret. A vrut să devină – în și mai mare măsură decât e azi – omul forte al regimului patronat chiar de el. A vrut să mai facă un pas spre un regim de dictatură personală. Pentru a-și atinge scopul trebuie să distrugă întâi ultimele zone nesubordonate lui. Nu a reușit și pentru că a acționat sub presiunea timpului. Procesul lui se apropie și a vrut săîimpiedice inevitabilul – să devină trecut, istorie. Organizarea mitingului de protest din 10 august a văzut-o ca pe o oportunitate de a-și realiza planurile, așa s-a hotărât să atace frontal după ce a dus un război de poziții împotriva democrației, separării puterilor în stat etc.

Altă cauză a eșecului lui din 10 august 2018 este că nu are sub control toate instituțiile, nici măcar pe cele de forță. Există judecători, procurori independenți, care nu se supun ucazurilor lui în ciuda tuturor presiunilor. Există încă jurnaliști independenți care nu s-au lăsat intimidați sau cumpărați și refuză să facă propagandă pentru PSD. Există de asemenea mediul on-line puternic, practic incontrolabil. Acesta nu nutrește sentimente pro-Dragnea, îi este de fapt ostil. Cât Dragnea nu reușește să-și subordoneze comunicarea din spațiul public – pe toate palierele ei – nicio tentativă de a sugruma regimul constituțional existent nu poate reuși. Există apoi președinția, ea se ține bine, adică susține ferm NATO și UE, economia liberală, statul de drept. Ca să dețină toată puterea, Dragnea trebuie să-l înlăture într-o formă sau alta pe Iohannis. Există apoi Opoziția politică.

Bucureștiul, locul legat obsedant de planurile lui Putin
Recomandări
Bucureștiul, locul legat obsedant de planurile lui Putin

Există mai ales o societate civilă vibrantă care a ieșit aseară în nr. mare să afirme răspicat – Nu ne e frică! Rămânem aici să ne apărăm valorile și libertățile cucerite în decembrie 1989! Plecați de la putere, sunteți nedemni de ea !” A se vedea neapărat imaginile culese de manifestanți si reporteri și difuzate de televiziuni, pentru a realiza adevărata măsură a barbariei de vineri. Se văd jandarmi alergând cetățeni pașnici deși erau cu mâinile ridicate. Jandarmi lovind cu bocancii, cu scuturile și bastoanele.

Să fii atacat cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă, să fii hăituit pe străzile Bucureștiului la 30 de ani de la Revoluție într-o țară europeană, este de neimaginat. Să ai sute de victime spitalizate printre ai tăi și totuși a doua zi să revii ca să continui lupta! Da! Asta e de fapt esența problemei. Câtă vreme lumea românească nu va fi îngenunchiată și nu va părăsi până la ultimul țara, Dragnea&Co sau alții ca ei vor eșua în orice încercare de a pune căluș la gura, de a-și vedea nestingheriți de afaceri, de a menține o camarilă coruptă la putere. Liviu Dragnea a pierdut la 10 august cea mai importantă luptă pe care a dat-o”.