Mergi direct la conținut »
Studiu: Unu din trei copii sub cinci ani de la sate nu a fost vaccinat. ”Sărăcia este cauza principalelor vulnerabilităţi din rândul copiilor”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Studiu: Unu din trei copii sub cinci ani de la sate nu a fost vaccinat. ”Sărăcia este cauza principalelor vulnerabilităţi din rândul copiilor”

Studiu: Unu din trei copii sub cinci ani de la sate nu a fost vaccinat. ”Sărăcia este cauza principalelor vulnerabilităţi din rândul copiilor”

Un studiu realizat recent arată că unu din trei copii sub cinci ani de la sate nu a fost vaccinat conform schemei de imunizare. Datele mai arată faptul că una din cinci familii din mediul rural nu poate ajunge la consultaţii la medicul de familie pentru copilul lor.

De Delia Chilianu,

Grav este și faptul că medicul de familie nu a făcut o vizită la 16% dintre gospodăriile unde există copii sub doi ani. În cazul a 40% dintre familiile unde există copii sub doi ani, medicul de familie a venit în prima săptămână după naștere, în 30% dintre aceste familii a ajuns de două ori în prima lună, iar în 14% a ajuns abia după prima lună de viață a copilului.

1 din 3 copii sub 5 ani nu a efectuat vaccinurile conform schemei de vaccinare

Asistența medicală după naștere – Sursa: Studiul ”Bunăstarea copilului din mediul rural, 2018” – World Vision România

De asemenea, deși trebuie să le dea copiilor lor preparate cu vitamina D ( Vigantol/ Vigantolete) în primii doi ani de viață, 10% dintre mamele respondente au declarat că nu au administrat așa ceva bebelușilor lor. Principalul motiv pe care l-au invocat este lipsa banilor.

Datele apar în studiului ”Bunăstarea Copilului în Mediu Rural, 2018”, care a fost lansat recent de Fundația World Vision România.

Studiul confirmă încă o dată faptul că sărăcia este cauza principalelor vulnerabilităţi din rândul copiilor şi afectează viaţa unui copil, de la calitatea şi cantitatea hranei, la felul în care se poate simţi discriminat la şcoală sau chiar în familie şi până la starea generală de bine”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv al Fundaţiei World Vision România.

Peste 2.000 de pacienți revin unui cabinet de medicină de familie din mediul rural

Totodată, trebuie precizat că activitatea unităților sanitare și a personalului medical pentru 2016 indica o insuficiență a numărului acestora pentru mediul rural. Astfel, în mediul rural, rețeaua cabinetelor medicale de familie cuprinde 4.600 de cabinete, unui cabinet de medicină de familie din mediul rural revenindu-i, în medie, un număr de 2.002 pacienți, după cum arată datele Institutului Național de Statistică.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

În contextual în care tot mai mulți părinți refuză vaccinarea copiilor , autoritățile trag un semnal de alarmă și vor continua campaniile de vaccinare. O campanie de vaccinare de tip ”door to door” împotriva rujeolei urmează să fie demarată în scurt timp.

Cercetarea efectuată în 65 de sate

Cercetarea a fost realizată în perioada iunie-noiembrie 2017, în baza metodologiei World Vision România (WVR) din studiile anterioare (2012, 2014, 2016), ce aduce deopotrivă perspectiva adulților, dar și a copiilor, precum și informații de la diverse autorități locale (medici). Volumul eșantionului cercetării a cuprins 2.186 de gospodării din 65 dintre satele în care World Vision România desfăşoară sau a desfăşurat în trecut activități. Au fost culese informații de la 2.186 de adulți și 2.258 de copii cu vârste între 7 și 18 ani. Volumul și structura eșantionului conferă studiului reprezentativitate națională pentru gospodăriile cu copii din mediul rural.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Fundația World Vision România este o organizaţie neguvernamentală creştin umanitară, membră a Parteneriatului World Vision International, care derulează programe de dezvoltare comunitară vizând bunăstarea copilului.  Atenţia fundației este îndreptată cu precădere către copiii, familiile şi comunităţile vulnerabile din mediul rural, stimulând spiritul comunitar şi coalizarea întregii comunităţi pentru creşterea bunăstării copilului.  În cei 28 de ani de activitate în România, Fundaţia World Vision România a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi din 400 de comunităţi rurale în opt judeţe (Constanța, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iași, Olt, Vaslui şi Vâlcea) să acceseze servicii de sănătate, de educaţie, să fie protejaţi şi să trăiască în comunităţi şi familii mai prospere.


CITEȘTE ȘI:

Alifantis, Andrieș, Baniciu și Vintilă, împreună după 15 ani. Motivul interesant pentru care vor susține doar cinci concerte

Close
Închide
  Close