MENIU CAUTĂ

Ministrul Sănătății anunță o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei

Distribuie

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei. Sorina Pintea a declarat că, cel mai probabil, această campanie va fi demarată pe 1 iunie, de Ziua Copilului, relatază Agerpres.

„Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door în zonele unde imunizarea este la un nivel scăzut şi unde avem focare de rujeolă. Am făcut un atelier de lucru la Slănic Moldova, împreună cu UNICEF şi am stabilit nişte reguli pe care le voi pune într-un ordin de ministru, până apare legea vaccinării, pentru că avem deja 52 de morţi în urma îmbolnăvirii de rujeolă. Iar săptămâna trecută am înregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem aştepta. Aşadar am luat această decizie, va urma un ordin de ministru şi, probabil, vom lansa campania la începutul lunii iunie”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a făcut această declaraţie în contextul în care alte aproape 200 de cazuri noi de rujeolă, boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii, au fost raportate în ultima săptămână.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns până în 11 mai 2018 , la 12.991 cu 52 de decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 7-11 mai au fost raportate încă 192 de cazuri nou confirmate în 14 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi de rujeolă provind din judeţele Bacău-53, Buzău-43, Neamţ-34 şi Iaşi-23. Aproape 96% dintre bolnavi nu au fost vaccinaţi. Totodată, 10.235 dintre cei 12.991 de bolnavi sunt copii cu vârste cuprinse între zero şi 14 ani.


Citește și: VIDEO | Cum arată sculptura de 1 milion de euro a lui Constantin Brâncuşi, expusă la Art Safari 2018


Citește mai multe despre Sorina Pintea și campanie pe Libertatea.

Comentarii