14 Feb. 2018 18:17

Studiu: Americanii sunt mai triști ca niciodată

Distribuie

Studiu: Americanii sunt mai triști ca niciodatăodată. Pentru prima dată în istorie, niciun stat anerican nu a văzut o creștere a bunăstării rezidenților săi, potrivit unui studiu realizat de institutul Gallup-Sharcare.

Bunăstarea – care include măsurători mentale, fizice, finaciare și ale relațiilor solide – este o cale care ne arată calitatea vieții în SUA, spun specialiștii.

Mai mult de atât, 'locuitorii din 21 de state au cunoscut o scădere a bunăstării în 2017 comparabilă cu cea dinn 2009, când a lovit criza financiară'. Acest lucru este notabil pentru că americanii au încredere în economie, iar locurile de muncă disponibile în 2017 au fost mult mai multe decât cele din 2009.

Un lucru care duce la scăderea bunăstării americane este declinul sănătății mentale și emoționale a cetățenilor, spune Dan Witters, director în cercetare la institutul Gallup-Sharcare, potrivit NY Post.

'Nu există precedent. Nu este nimic ca ceva ce am mai văzut înainte', susține Witters.

Totodată, nivelul depresiei este cel mai mare măsurat vreodată. În 2017, unul din cinci americani a fost diagnosticat cu depresie, iar calitatea aproprierii din relațiile intime a scăzut considerabil.

Pe lângă întrebările de sănătate, americanii au răspuns mai puțin pozitiv și la întrebarea 'te-ai îngrijorat mult în timpul zilei de ieri?'.

'Toate elementele bunăstării au suferit un declin în 2017. Aceste scăderi vin în ciuda îmbunătățirilor din economie', a mai spus Witters.

În mod interesant, scăderea bunăstării a fost înregistrată în număr mult mai mare la oamenii care simpatizează democrații americani, femei și minorități.


INS: Creștere economică de 7% în 2017. Este cea mai mare creștere din ultimii ani

Loading...
Comentarii