De Cristian Anton,

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni că ultimele informații de care dispune Ambasada României la Beijing arată că în evidențele misiunii și-au înregistrat prezența în provincia Hubei trei cetățeni români, respectiv doi în orașul Yichang și unul în Wuhan, arată sursa citată.

Cei trei români au contactat Ambasada României la Beijing doar pentru a-și înregistra prezența în regiune, starea lor de sănătate fiind bună, potrivit MAE.

Instituția precizează că alți 120 de români se află în Hong Kong și aproximativ 70 în Macao.

”Oficiul consular a fost contactat atât telefonic, cât și prin e-mail de către mai mulți cetățeni români care urmează să efectueze deplasări în scop turistic în perioada următoare în cele două regiuni pentru a solicita informații despre situația actuală”, mai spune MAE.

Ansamblul folcloric de la Mioveni revine marți în țară

De asemenea, ministerul român de Externe precizează că ambasada ține legătura cu grupul de 25 de români (membrii ansamblului folcloric din Mioveni) care au participat la un eveniment organizat cu prilejul Anului Nou Chinezesc, iar aceștia urmează să ajungă marți pe aeroportul din Otopeni.

”Ambasada României la Beijing este în contact cu un grup de cetățeni români care se află în Beijing pentru a lua parte la un eveniment organizat cu prilejul Anului Nou Chinezesc, însă aceștia au precizat că vor părăsi teritoriul Republicii Populare Chineze în cursul zilei de astăzi, urmând să ajungă în România în cursul zilei de marți, 28 ianuarie.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Totodată, misiunea diplomatică a luat legătura, direct și prin intermediul rețelelor de socializare, cu studenții români bursieri din R. P. Chineză pentru mai multe informații privind prezența lor pe teritoriul acestui stat, dar și pentru a le pune la dispoziție datele de contact ale misiunii diplomatice”, arată MAE, fără a preciza despre câți studenți este vorba.

Nu există solicitări din partea românilor din China

Autoritățile române mai spun că până la această oră nu au existat solicitări de asistență consulară din partea românilor aflați în China.

”Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice sau al oficiilor consulare nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români afectați de situația din R. P. Chineză. MAE, prin Ambasada României la Beijing, este în permanent contact cu autoritățile chineze și participă în mecanismele UE și internaționale privind monitorizarea, cooperarea și acțiunile de asistență / protecție consulară în folosul cetățenilor europeni prezenți în regiunea direct afectată de epidemia de coronavirus, pentru a trata cu celeritate eventualele cereri din partea cetățenilor români.

MAE precizează că România nu are personal diplomatic în regiunea Hubei”, adaugă instituția.

Coronavirusul a ucis până acum 81 de persoane în China, alte peste 2.700 fiind infestate, din care circa 460 în stare critică.

Citeşte şi:

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

VIDEO | Parchetul General și Bogdan Licu nu doresc să lămurească dacă procurorul general interimar Licu a fost mason!

Tânărul de 24 de ani din Bacău transferat la București nu are coronavirus. Diagnosticul pus de medici

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni