MENIU CAUTĂ

Suntem spionaţi la nivel global? Iată ce dezvăluie WikiLeaks

Distribuie

„Publicăm astăzi peste 287 de dosare care arată realitatea unei industrii de supraveghere la scară mare – o industrie care vinde echipamente atât democraţiilor, cât şi dictaturilor pentru a spiona populaţii întregi”, a declarat Julian Assange, fondatorul WikiLeaks la Londra.
Potrivit lui Julian Assange, industria de supraveghere şi interceptare a comunicaţiilor a trecut de la un cerc restrâns de clienţi din domeniul serviciilor de informaţii, cum ar fi agenţiile de informaţii americane sau britanice, la o reţea mondială.

Supraveghere pe telefoane, conturi de e-mail şi urme lăsate pe internet

Julian Assange a lansat publicarea a sute de documente provenind de la 160 de companii din 25 de ţări, specializate în supravegherea şi interceptarea telecomunicaţiilor. Acestea arată cum aceste sisteme permit guvernelor să supravegheze persoanele prin telefoanele mobile, conturile de e-mail şi urmele lăsate pe Internet.
 
Documentele publicate joi de WikiLeaks includ manuale de supraveghere vândute în trecut regimurilor autoritare din lumea arabă cum ar fi Siria, Libia, Tunisia şi Egipt.
 
 
 

Citește mai multe despre Dezvăluirile WikiLeaks pe Libertatea.

Comentarii