De Ana Hațeg,

UPDATE 15:15: Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ambasadorul României la UE a votat așa cum i-a cerut ea.

Întrebată de reporterul Radio Europa Liberă cum a votat astăzi reprezentantul României, Dăncilă a răspuns: ”Așa cum am spus, împotrivă”.

Potrivit unor surse citate de Digi24, România a votat pentru desemnarea fostei șefe a DNA în funcția de procuror-șef european.

Președintele a contactat-o telefonic pe Luminița Odobescu înaintea votului din COREPER și i-a cerut să voteze în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

Solicitarea președintelui vine după ce cu o seară înainte, premierul Viorica Dăncilă a declarat că i-a dat acesteia un mandat să voteze împotriva fostei șefe DNA.

„Am spus și repet acest lucru. Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție. Îmi mențin poziția pe care am avut-o. Am văzut că o anumită persoană a venit în spațiul public cu această informație care nu îi face cinste”, a declarat Dăncilă, miercuri seara.

Întrebată cum va vota joi Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, Viorica Dăncilă a fost categorică: „Am spus: împotrivă”.

Kovesi a obținut majoritatea voturilor ambasadorilor din Consiliul COREPER, grupul de pregătire principal al Consiliului UE, la care participă ambasadorii fiecărei țări. Fosta șefă a DNA a obținut 17 voturi din 22.

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile