Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat marţi un raport de adoptare unui proiect care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia pentru toţi inculpaţii care au săvârşit împreună o faptă de evaziune fiscală se dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de unul sau de către o parte dintre aceşti inculpaţi.

Potrivit unui amendament adoptat la acest proiect, „dispoziţiile articolului 10, alin. 1, se aplică tuturor inculpaţilor care au săvârşit împreună una dintre faptele prevăzute la art. 8 şi art. 9, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceştia”.

Articolul 10 spune că în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută la art. 8 şi 9, dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală, relatează Agerpres.

Amendamentul votat de social-democrații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților este criticat de parlamentarii opoziției, care susțin că este un tertip al puterii pentru a-i scăpa de închisoare pe penali.

Recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în judecată compania Hexi Pharma, pentru evaziune fiscală. Află care e prejudiciul!


Citește și… Cele mai frumoase sportive din lume. LOCUL 2: Antonija Misura (30 de ani, Croația, baschet) | FOTO și VIDEO


 

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani