De Cristian Anton,

”Noi nu i-am cerut să intervină în licitaţii, ci să se asigure că procedura este transparentă şi nu dirijată către compania turcească. Să se asigure că în caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start să elimine sau să defavorizeze compania românească”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE spune că tramvaiele fabricate la Arad circulă în mai multe orașe mari din țară și nu vede ”de ce ele nu ar fi bune și pentru București”.

”Cred că nu trebuie să se repeadă să aprobe un raport de licitaţie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13!

Legea îi permite să ceară reanalizarea ofertelor fără să fie acuzată că intervine în licitaţie!

Îi reamintesc dnei primar general că tramvaiele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea şi nu văd de ce ele nu ar fi bune şi pentru Bucureşti”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE: Banii trebuie să rămână în economia românească

Călin Popescu Tăriceanu sugerează și existența unor nereguli în procedura derulată de Primăria Municipiului București pentru achiziția de tramvaie.

Nu cred în coincidenţe. Nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turceşti au luat cele mai mari contracte de achiziţii autobuze şi tramvaie pentru Bucureşti, în condiţiile în care firme româneşti produc aceleaşi autovehicule în ţară, de aceeaşi calitate şi cu forţă de muncă autohtonă.

Călin Popescu Tăriceanu:

Președintele ALDE susține că banii pentru tramvaiele din Capitală ar trebui să rămână în economia românească, acesta fiind unul din angajamentele coaliției PSD-ALDE, din are a făcut parte și Gabriela Firea.

”Chiar dacă coaliţia nu mai este la guvernare, acest angajament faţă de români rămâne (…) Nu e încă târziu ca o bună parte din cei 176 milioane de euro care vor fi plătiţi pentru tramvaie să se întoarcă în economia românească”, afirmă Tăriceanu.

Citeşte şi:

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

„Îngrijirea paliativă este foarte prețioasă pentru mine. Mi-a arătat ce este important în viață, la ce pot să renunț”. De ce oamenii care îngrijesc pacienți aflați pe moarte se deschid către viață

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism