MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Telescaunul din Poiana Brașov a fost redeschis. Săptămâna trecută, mai mulţi copaci au căzut peste cabluri

Distribuie

Telescaunul Ruia din Poiana Braşov a fost redeschis, astăzi, urmând să funcţioneze sâmbătă şi duminică, 19 și 20 ianuarie. Apoi, va fi oprit din nou pentru a continua îndepărtarea copacilor care reprezintă un risc pentru reţeaua de transport pe cablu. Acesta a fost oprit, în urmă cu o săptămână, după ce mai mulţi copaci au căzut pe instalaţia de cablu.

„După ce operatorul sistemului de transport pe cablu a făcut lucrările necesare repunerii reţelei pe role, a verificat din punct de vedere tehnic structura şi rezistenţa cablului, iar cei de la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt au reuşit să îndepărteze o parte dintre copacii care reprezentau un risc, sâmbătă a fost redeschis telescaunul Ruia, care va funcţiona sâmbătă şi duminică. La începutul săptămânii viitoare, va fi oprit pentru a continua îndepărtarea copacilor care reprezintă un risc pentru reţeaua de transport pe cablu”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de Agerpres.

Pe parcursul acestei săptămânii, lucrători ai Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, împreună cu reprezentanţii operatorului de transport pe cablu, au început activitatea de îndepărtare a copacilor din apropierea instalaţiilor de transport pe cablu, după ce instalația a fost stricată de un brad încărcat de zăpadă, care a căzut peste fire, exact cu o săptămână în urmă.

Stratul de zăpadă de peste un metru şi vremea nefavorabilă au făcut ca tăierea copacilor să se desfăşoare cu dificultate, de aceea lucrările vor continua şi săptămâna următoare, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

FOTO – Facebook.com/primariabrasov (Andrei Paul)


Citește și… Previziuni Urania pentru perioada 19 – 25 ianuarie 2019. Soarele și Mercur vor intra în zodia Vărsătorului. Lună Plină în Leu


 

Citește mai multe despre Brașov, Poiana Brasov, primăria brasov și telescaun pe Libertatea.

Comentarii