MENIU CAUTĂ

Vreme de vară, în weekend, cu temperaturi maxime și de 27 de grade. Unde vor fi averse cu descărcări electrice

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat vineri, 26 ocrombrie, că - după vântul puternic și ninsorile viscolite de la munte - vremea va reveni la atmosfera și temperaturile de vară cu care ne obișnuise până acum. Ploile vor fi reduse, pe 27 și 28 octombrie, dar vântul va rămâne alert în regiunile vestice şi la munte.

În acest weekend, vremea va fi frumoasă la munte, tocmai bună pentru drumeții, unele înnorări şi ploi izolate fiind posibile doar în nordul Carpaţilor Orientali şi prin Carpaţii Occidentali, în timp ce pe creste vântul puternic va mai crea probleme.

Temperaturile vor continua să crească în toate staţiunile şi chiar se vor apropia de 20 de grade Celsius în masivele sudice şi vestice.

Noaptea, vor mai fi unele înnorări şi ploi slabe prin nord-vestul teritoriului, iar vântul va rămâne alert în special la munte, unde va avea viteze de 55…65 km/h. Minimele se vor situa între minus 2 grade în depresiunile intramontane şi 12…13 grade în Dealurile Banatului.

Temperaturile vor continua să crească, în perioada următoare, şi vor ajunge la 26..27 de grade Celsius în zonele deluroase şi de câmpie.

Norii nu vor aduce ploi semnificative, până marţi seara, când se vor extinde în jumătatea vestică a ţării, unde se vor semnala averse şi chiar descărcări electrice. Astfel, în Banat, Crişana şi Maramureş se pot aduna cantităţi mai importante de apă, potrivit meteorologilor, citați de Digi 24.

Și în Capitală, după ce vremea s-a stricat, zilele acestea, duminică vom avea partea de temperaturi maxime de 27 de grade Celsius.

Vezi prognoza meteo până pe 4 noiembrie. în toată țara.

Nu uitați că în acest weekend trecem la ora de iarnă. Află cum ne influențează sănătatea schimbarea orei!


Citește și… Previziuni Urania pentru perioada 27 octombrie – 2 noiembrie 2018. Mercur va intra în zodia Săgetătorului. Venus se va întoarce în zodia Balanței


 

Citește mai multe despre ANM, Prognoza meteo, temperaturi, Vremea și weekend pe Libertatea.

Comentarii