COVID-19 Testing Project, un grup de cercetare din care fac parte experți de la University of California San Francisco, University of California Berkeley, Chan Zuckerberg Biohub și Innovative Genomics Institute, a făcut probe pe 12 teste serologice diferite și a dat un verdict descurajator: acurațetea lor este “groaznică”.

Patru din cele 12, adică o treime, au avut o rată ridicată de răspuns fals pozitiv. Unul dintre cele cu probleme a dat răspuns fals pozitiv în peste 15% din cazuri, restul de 3, în peste 10%.

Răspunsul fals pozitiv înseamnă că o persoană neinfectată cu noul coronavirus apare ca deja trecută prin boală și cu imunitate dezvoltată. Luând de bun rezultatul testului, aceasta nu și-ar face probleme la întoarcerea în societate, după ridicarea carantinei, crezându-se păzită de o reinfectare; în realitate, ar fi prinsă cu garda jos.

E groaznic. Nu ne așteptam la o acuratețe de 100%, însă este inadmisibil să fie sub 98%, hai 95%. Să ai peste 15% răspunsuri fals pozitive este enorm. Este foarte periculos să ne bazăm pe ele, în aceste condiții.

Dr. Caryn Bern, profesor de epidemiologie și biostatistică la UCSF School of Medicine, unul dintre autorii studiului:

FDA ar fi responsabilă

Dr. Bern a dat vina pentru scoaterea pe piață a unor teste cu probleme pe US Food & Drug Administration (FDA), instituția care atestă și aprobă punerea în vânzare a medicamentelor, suplimentelor și dispozitivelor medicale în America.

FDA și-a relaxat condițiile și a coborât standardele luna trecută, când cazurile de infectare cu COVID s-au înmulțit pe teritoriul SUA, pentru ca testele să ajungă mai repede pe piață.

Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
Recomandări
Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
 

Companiile au primit OK-ul să vândă teste fără a fi obligate să demonstreze că acestea funcționează, iar 175 de laboratoare au profitat de această relaxare a reglementărilor.

Acum, plătim pentru asta.

Dr. Caryn Bern:

Obținerea imunității, necesară pentru repornirea societății

Confruntați cu rezultatele cercetării derulate asupra testelor serologice, oficialii FDA au anunțat că vor “evalua” și se vor “adapta la noile date și realități”.

Ad placeholder

Încă n-au făcut-o, punctează CNN, deși oficiali nu doar din America, ci din toate țările lumii atinse de pandemie declară că testarea pentru anticorpi este o condiție esențială pentru întoarcerea la o viață normală.

Iar testele defecte vor compromite eforturile făcute pentru a stopa răspândirea virusului.

Testele care dau atât de multe rezultate fals pozitive sunt periculoase. Avem nevoie de date corecte pentru a putea ieși din situația asta, informațiile false mai rău ne bagă în ceață.

Dr. Alexander Marson, profesor de microbiologie și immunologie la UCSF School of Medicine, coautor al studiului:

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Avertisment pentru România după criza COVID-19: ”Criza n-o oprești cu un decret militar”. Economistul Cornel Ban, despre supraimpozitarea veniturilor mari

O comună din Dâmbovița a evitat scenariul Țăndărei, după ce a fost răvășită de coronavirus. “Au fost zile crâncene, când abia am avut pâine”

Desenele satanice. Firea și BOR au cerut să fie eliminată arta care ”lezează credința” și au dispărut panourile cu ”medicii sfinți”, dar au rămas ”medicii Buddha”

Autoritățile nu au raportat decesul unui bărbat care a murit pe 10 aprilie, din cauza coronavirusului. Au reparat greșeala în urma întrebărilor Libertatea

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI