Mergi direct la conținut »
Theresa May amână prezentarea legii privind Brexitul în contextul în care i se așteaptă demisia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May amână prezentarea legii privind Brexitul în contextul în care i se așteaptă demisia

Theresa May amână prezentarea legii privind Brexitul în contextul în care i se așteaptă demisia

Guvernul condus de Theresa May a decis să amâne prezentarea legii privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Legea va fi publicată săptămâna viitoare, în contextul în care premierului i se cere demisia de urgență.

În ziua în care britanicii sunt așteptați la urne pentru a vota la alegerile europarlamentare, guvernul britanic a anunțat că intenţionează să publice în săptămâna viitoare textul legii privind acordul de retragere din Uniunea Europeană, a anunţat joi reprezentantul executivului Mark Spencer în faţa deputaţilor de la Londra.

Premierul Theresa May afirmase că legea urma să fie publicată vineri, 24 mai, dar şefa executivului a primit cereri pentru a retrage proiectul legislativ şi pentru a demisiona întrucât este de aşteptat ca textul să fie respins de Camera Comunelor, anunță agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Spencer reprezintă executivul britanic în parlament după ce ministrul Andrea Leadsom a demisionat miercuri afirmând că nu mai crede că guvernul poate să pună în practică rezultatul referendumului din iunie 2016 în favoarea Brexitului.

”Intenţionăm să publicăm legea privind acordul de retragere în săptămâna ce începe cu 3 iunie. Sperasem să organizăm a doua lectură vineri, 7 iunie. În prezent nu avem asigurat un acord referitor la acest aspect. Vom informa Camera Comunelor atunci când revenim după pauză”, a spus Mark Spencer.

Planul Theresei May prevede o serie de compromisuri, printre care posibilitatea de a vota asupra unui al doilea referendum şi menţinerea în uniunea vamală temporară cu UE, în încercarea de a coagula o majoritate a deputaţilor.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Marţi, Theresa May a anunţat că va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

Totodată, ea a dat asigurări că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare. Theresa May compară Brexitul cu Champions League și promite ”o revenire în stilul Liverpool”.

Premierul a promis să stabilească un calendar pentru desemnarea unui nou lider după ce membrii Camerei Comunelor vor supune la vot noul său plan privind Brexitul, în săptămâna care începe cu 3 iunie.

Totuşi, unii parlamentari conservatori vor din nou să schimbe regulile partidului lor, astfel că fac demersuri pentru a o înlătura din funcţie pe Theresa May până la votul parlamentar de la începutul lui iunie, adaugă BBC.

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO
Recomandări

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO

Marea Britanie va participa la alegerile europarlamentare, după ce negocierile dintre Theresa May și laburiști au ajuns într-un impas. Potrivit unui sondaj al YouGov, publicat miercuri, Partidul Conservator al Theresei May ar urma să obţină, la alegerile europene de joi, un dureros loc cinci (7%), cu nu mai puţin de 30 de puncte în spatele Partidului Brexit al lui Nigel Farage, dat în frunte, în faţa liberal-democraţilor (19%), a Partidului Laburist (13%) şi a Verzilor (12%).


Citește și: Partidul lui Dragnea e favorit net la casele de pariuri internaționale, spre deosebire de ce arată sondajele din România!


 

 
 
Close
Închide
  Close