Mergi direct la conținut »
Theresa May îi cere din nou sprijin lui Corbyn după ce spune că a făcut un compromis acceptând posibilitatea unui nou referendum
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May îi cere din nou sprijin lui Corbyn după ce spune că a făcut un compromis acceptând posibilitatea unui nou referendum

Theresa May îi cere din nou sprijin lui Corbyn după ce spune că a făcut un compromis acceptând posibilitatea unui nou referendum

Premierul britanic Theresa May i-a transmis liderului laburist Jeremy Corbyn o scrisoare în care îi cere să susţină proiectul ei de acord pentru Brexit după ce ea a anunțat că este dispusă să facă mai multe compromisuri, inclusiv posibilitatea de a vota cu privire la organizarea unui al doilea referendum.

„Am arătat astăzi că sunt dispusă să fac un compromis pentru ca poporul britanic să iasă din UE”, a scris Theresa May în scrisoarea adresată liderului opoziţiei laburiste britanice Jeremy Corbyn despre proiectul ei de acord pentru retragerea Regatului Unit din UE.

”Withdrawal Agreement Bill – WAB este ultima noastră şansă de a face acest lucru”, a spus May. ”Vă cer să faceţi de asemenea un compromis, astfel încât să putem oferi ceea ce ambele noastre partide au promis în programele noastre şi să restabilim încrederea în politica noastră”, a subliniat premierul britanic.

Scrisoarea vine în contextul în care Corbyn a declarat marţi că partidul său nu va susţine acordul de retragere din UE, descriind noua ofertă a premierului May ca fiind „în mare parte o reluare a poziţiei guvernului” în discuţiile avute cu opoziţia şi care au eşuat săptămâna trecută.

Premierul Theresa May a anunţat, marţi, că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din UE cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit. Totodată, May a asigurat că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Acordul de Brexit, negociat de Theresa May, a fost respins de trei ori de parlamentarii britanici.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.


Citește și: Ce cred principalii candidați la europarlamentare despre un subiect de care depinde viața pe Pământ. Politicienii români față în față cu schimbările climatice


 

Close
Închide
  Close