MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2018 11:41

Times New Roman o dă în judecată pe Viorica Dăncilă. Ce îi reproșează redactorul-şef premierului României

Distribuie

Redactorul-şef al al Times New Roman (TNR) anunţă, prin intermediul unui mesaj serios, publicat în publicația de satiră, că o dă în judecată pe Viorica Dăncilă, pentru prejudicii de imagine în urma prestaţiei în funcţia de prim-ministru.

Acţiunea vine în contextul în care Dăncilă a dat deja în judecată site-ul de satiră, alături de mai multe colege din PSD, pentru un articol cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti”, solicitând daune de 100.000 de euro. Totuși, în această speță, femeile din PSD cer să nu plătească 8.000 de lei taxă de timbru.

Timesnewroman a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru acel articol pamflet despre iubita liderului PSD, moment în care publicația a anunțat că o va contesta.

Iată mesajul redactorului-șef, Călin Petrar, publicat în TNR:

„Dăncilă vs. Călin Petrar vs. Dăncilă

După episodul Priștina – Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României.

Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacție. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Așa că îi cer și eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani.

Abordarea mea și a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcția de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnității noastre și ne aduce grave prejudicii de imagine.

În încheiere, nu pot decât să-i încurajez și pe alți români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine și să acționeze în consecință. Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României.

Călin Petrar
redactor-șef Times New Roman”


Citește și: Bunicul trăsnit, omul care i-a schimbat destinul Denisei Golgotă, dublă medaliată la Europenele de gimnastică. Bătrânul Golgotă a construit o farfurie zburătoare!


 

Citește mai multe despre Viorica Dăncilă, premier, proces și times new roman pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii