Mergi direct la conținut »
Timmermans și-a manifestat susținerea față de Kovesi: ”O admir pentru curaj”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Timmermans și-a manifestat susținerea față de Kovesi: ”O admir pentru curaj”

Timmermans și-a manifestat susținerea față de Kovesi: ”O admir pentru curaj”

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a declarat, miercuri, că o admiră pe Laura Codruța Kovesi pentru calitățile de juristă și că instituția pe care o reprezintă vrea ca fosta șefă a DNA să aibă libertate de a candida pentru funcția de procuror-șef european.

”Comisia a fost cât se poate de clară: Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu Kovesi timp de mai mulţi ani, ştiu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curaj.

În ceea ce priveşte poziția Comisiei, considerăm că este important ca ea să fie liberă să candideze astfel ca instituţile europene să poată lua o decizie. Mi-am exprimat foarte clar această poziţie şi în discuţiile cu autorităţile române”, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans referitor la situația Laurei Codruța Kovesi și a dosarelor care i s-au deschis.

Declarația lui Timmermans vine în aceeași zi în care în cadrul Conferinței președinților din PE s-a stabilit ca Antonio Tajani să trimită premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care își va manifesta nemulțumirea față de comportamentul ”inacceptabil” față de Kovesti și va face, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, o declarație de susținere față de fosta șefă a DNA.


Citește și: Negociatorul şef al UE, scenariu presimist despre Brexit. „Marea Britanie are trei opțiuni”


 

Close
Închide
  Close