Mergi direct la conținut »
Toyota va investi 2,8 miliarde de dolari în mașini care se conduc singure
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Toyota va investi 2,8 miliarde de dolari în mașini care se conduc singure

Toyota va investi 2,8 miliarde de dolari în mașini care se conduc singure

Gigantul japonez Toyota va investi 2,8 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui soft de conducere autonomă, acesta fiind ultimul anunț dintr-un lung șir. Constructorii auto se află într-o bătălie din ce în ce mai frenetică într-un sector lovit din greu de pătrunderea giganților IT, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Noua companie destinată producerii softului va avea 1.000 de angajați, dintre care 90% sunt angajați ai Toyota, iar câte 5% de la Denso Corp și Aisin Seiki Co, doi furnizori de componente auto ai companiei.

Google a înființat Waymo, societate formată din fosta sa divizie de cercetare a mașinilor care se conduc singure. Aceasta are unul dintre cele mai avansate sisteme de automate, alături de Tesla.

Google și Waymo au câștigat recent despăgubiri de 245 de milioane de dolari de la Uber, după ce acestea au dat în judecată serviciul de transport pentru furt de tehnologie.

Tot din domeniul IT, atât Apple, cât și Samsung testează sisteme autonome.

Toyota, parteneriat cu Uber și Microsoft

Toyota a mai anunțat anterior și o investiție de un miliard de dolari în inteligență artificială, prin intermediul Toyota Research Institute, din SUA. Grupul nipon a mai semnat și parteneriate împreună cu Microsoft și Uber. Toyota este, la rândul său, acționar în cadrul Uber.

Luna trecută, Toyota Research Institute a investit 11,5 milioane de dolari în May Mobility, o companie care dezvoltă vehicule pentru campusurile universitare, districtele de business din marile orașe sau alte locuri care necesită viteze mici similare. Diferența este că cele ale May Mobility se conduc singure.

Close
Închide
  Close