Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu a criticat incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului: "Mi-aş dori ca aceşti primitivi să răspundă în fața legii. Au întrecut orice măsură"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Traian Băsescu a criticat incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului: „Mi-aş dori ca aceşti primitivi să răspundă în fața legii. Au întrecut orice măsură”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului arată "primitivism" și că "românii de etnie maghiară, prin unii reprezentanţi, au întrecut orice măsură de data asta". 

De Andreea Radu,

În cadrul unei conferinţe de presă de la Timișoara, Traian Băsescu a spus că a văzut „cum primitivi au îmbrăcat în pungi de gunoi crucile a 52 de militari căzuţi la datorie”.

„Mi se pare că cetăţenii români de etnie maghiară, prin unii reprezentanţi, au întrecut orice măsură de data asta. Vorbim despre un cimitir militar, în care sunt îngropaţi 1143 de soldaţi, din care 984 eroi necunoscuţi şi nu sunt doar români, sunt militari unguri, italieni, germani, sârbi, austrieci, ruşi căzuţi la datorie. Indiferent în ce direcţie a frontului au fost, orice creştin merită o cruce şi asta este expresia acestui cimitir militar în care România au tratat cu respect orice militar. Din păcate, extremişti unguri au ţinut să învelească crucile militarilor români, cele 52 de cruci, ceea ce spun încă o dată că arată primitivism”, a declarat fostul președinte, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a afirmat că și-ar dori ca „aceşti primitivi care au învelit crucile soldaţilor români să răspundă în faţa legii pentru profanare”.

„Povestea cu să analizăm, să vedem dacă este pe pământ din Harghita, dacă este pe teritoriul Bacăului este o poveste artificială care nu justifică sub nicio formă profanarea crucilor mormintelor soldaţilor români căzuţi la datorie în Primul sau Al Doilea Război Mondial „, a spus Băsescu.

Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
Recomandări
Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
 

Fostul preşedinte a mai precizat că incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului vine după un şir de evenimente „extrem de neplăcute” pe care UDMR le-a susţinut, despre care spune că sunt „şovine”.

„Probabil UDMR îndeplineşte o misiune dată de Viktor Orban, de slăbire a coeziunii române. Această politică nu este creată în laboratoarele de la Budapesta, ci în laboratoarele de la Moscova. Din păcate, UDMR a ajuns un instrument şi în ultima vreme au avut câteva activităţi exact în acest sens. Au adoptat cu nereuşinare, în sfidarea statului român, ca însemne ale lor imnul Ungariei şi drapelul Ungariei, în condiţiile în care UDMR este o formaţiune politică românească, membră a Parlamentului României, fiecare dintre ei au jurat loialitate faţă de statul român”, a afirmat Traian Băsescu.

Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
Recomandări
Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
 

De asemenea, Băsescu a mai subliniat că zilele trecute, UDMR, printr-un reprezentant, a depus un proiect de lege prin care limba română să nu mai fie materie de examen.

„În schimb, propun limba maghiară şi una de circulaţie internaţională, tendinţa fiind să elimine limba română din orice formă de învăţământ, ceea ce este revoltător”, a mai subliniat Băsescu.

Polițiștii din Bacău au demarat, vineri, o anchetă pentru a identifica persoanele care au acoperit cu saci negri din plastic cele 52 de cruci ale eroilor români, precum și monumentul din Cimitirul Internațional Valea Uzului. De altfel, la începutul lunii mai, UDMR a cerut intervenția premierului Dăncilă pentru a opri denigrarea memoriei soldaților maghiari.

Recent, liderul Mișcării Unioniste George Simion, care candidează la Parlamentul European ca independent, a afirmat că a fost bătut de „extremiști maghiari” în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului, unde crucile a zeci de eroi români au fost acoperite cu saci negri de gunoi. Politicianul susține că a depus o plângere la Poliție în urma incidentului.

Foto: Facebook 


Un tânăr din Buzău a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara, însă conducerea liceului a fost blândă cu un profesor condamnat în trecut pentru pornografie infantilă, care încă predă acolo!


 

Close
Închide
  Close