Rezidenții din județele bulgare Vidin, Vratsa și Montana vor să organizeze un referendum pentru independență. Ei spun că doresc să se alăture României.

Organizatorul protestului și inițiatorul referendumului, Boris Kamenov, a declarat că unul dintre motivele pentru care a pornit această inițiativă este ca regiunea să fie salvată de corupția din Bulgaria.

„Nu ar trebui să facem parte din această corupție. Suntem cunoscuți ca fiind luptători”, a adăugat el, reamintind cum populația regiunii sale natale a organizat revolta Chiprovski împotriva Imperiului Otoman și așa-numita „revoltă din septembrie 1923”.

Boris Kamenov a subliniat că oamenii din nord-vest s-au luptat întotdeauna pentru „adevărata democrație”.

Întrebat de ce nord-vestul vrea să devină parte a României, Kamenov a arătat că sistemul judiciar de peste Dunăre este mai eficient și lupta împotriva corupției a dat rezultate mult mai bune. „Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și mai reformat”, a spus el.

Un alt „separatist” a spus că a susținut inițiativa deoarece nu există nici o activitate economică în nord-vestul Bulgariei și locuitorii sunt obligați să meargă să lucreze în alte orașe precum Kozloduy și Plovdiv.

Inițiatorul mișcării de independență a adăugat că doar după ce regiunea își va fi câștigat independența va face României o propunere de alipire.

Întrebat dacă Montana, Vidin și Vratsa ar putea avea soara Cataloniei, Kamenov a spus că în nord-vest ar fi nevoie de un om ca Puigdemont.


Citește și: Comitetul Executiv al PSD, convocat luni, la sediul central; Ce ministere ar putea dispărea, după restructurarea Guvernului


 

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."