MENIU CAUTĂ

Trei județe din Bulgaria vor independența pentru a se lipi de România

Distribuie

Trei județe din Bulgaria vor independența pentru a se lipi de România. Reprezentanții celor trei provincii din nord-vestul țării au depus un memoriu pentru organizarea unui referendum de independență pentru ca apoi să se poată uni cu România. Ei vor acest lucru pentru a scăpa de corupția din țara lor, anunță televiziunea NOVA.

Rezidenții din județele bulgare Vidin, Vratsa și Montana vor să organizeze un referendum pentru independență. Ei spun că doresc să se alăture României.

Organizatorul protestului și inițiatorul referendumului, Boris Kamenov, a declarat că unul dintre motivele pentru care a pornit această inițiativă este ca regiunea să fie salvată de corupția din Bulgaria.

„Nu ar trebui să facem parte din această corupție. Suntem cunoscuți ca fiind luptători”, a adăugat el, reamintind cum populația regiunii sale natale a organizat revolta Chiprovski împotriva Imperiului Otoman și așa-numita „revoltă din septembrie 1923”.

Boris Kamenov a subliniat că oamenii din nord-vest s-au luptat întotdeauna pentru „adevărata democrație”.

Întrebat de ce nord-vestul vrea să devină parte a României, Kamenov a arătat că sistemul judiciar de peste Dunăre este mai eficient și lupta împotriva corupției a dat rezultate mult mai bune. „Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și mai reformat”, a spus el.

Un alt „separatist” a spus că a susținut inițiativa deoarece nu există nici o activitate economică în nord-vestul Bulgariei și locuitorii sunt obligați să meargă să lucreze în alte orașe precum Kozloduy și Plovdiv.

Inițiatorul mișcării de independență a adăugat că doar după ce regiunea își va fi câștigat independența va face României o propunere de alipire.

Întrebat dacă Montana, Vidin și Vratsa ar putea avea soara Cataloniei, Kamenov a spus că în nord-vest ar fi nevoie de un om ca Puigdemont.


Citește și: Comitetul Executiv al PSD, convocat luni, la sediul central; Ce ministere ar putea dispărea, după restructurarea Guvernului


 

Citește mai multe despre Bulgaria, independență, montană și vidin pe Libertatea.

Comentarii