Vorbind cu reporterii în Biroul Oval, Trump a declarat că a semnat un ordin executiv care impune sancțiuni „dure” asupra Iranului. Prin acestea i se va respinge liderului suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, și altora accesul la instrumente financiare, scrie CNN.

„Vom continua să creștem presiunea asupra Teheranului”, a spus Trump. „Iranul nu poate avea niciodată arme nucleare”, a declarat Trump.

„Acțiunile de astăzi se datorează unei serii de acțiuni agresive întreprinse de regimul iranian în ultimele săptămâni, inclusiv doborârea avioanelor americane”, a spus Trump care a fost însoțit la discuția cu jurnaliștii de șeful Trezoreriei, Steve Mnuchin, și vicepreședintele Mike Pence.

„Liderul suprem al Iranului este cel care, în cele din urmă, este responsabil de comportamentul ostil al regimului, este respectat în țara sa și controlează brutale instrumente opresive ale regimului, inclusiv Corpul Gărzii Revoluționare islamice”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Tensiunile dintre cele două state au crescut puternic în ultima perioadă, în special după ce Gardienii Revoluţiei din Iran au doborât o dronă militară americană despre care au anunţat că ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian. Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine, însă, că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.


Citește și: Dragnea nu e VIP în pușcărie. Fostul lider PSD și președinte al Camerei Deputaților e tratat ca un deținut de rândEnglezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase