Mergi direct la conținut »
VIDEO / Trupul pilotului Ion Stăiculescu a fost repatriat. A fost decorat post-mortem
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO / Trupul pilotului Ion Stăiculescu a fost repatriat. A fost decorat post-mortem

Trupul pilotului Ion Stăiculescu a fost repatriat miercuri, 6 iunie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Generalul de flotilă aeriană (p.m.) Ion Stăiculescu a decedat în misiune în Franța, unde participa la un exercițiu multinațional.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat tot miercuri, pe 6 iunie, decretul privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea, post-mortem, comandorului Ion Stăiculescu din Ministerul Apărării Naţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Comandantul Grupului 90 Operaţional din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni Ion Stăiculescu a fost găsit mort în camera de hotel în care era cazat, sâmbătă – 2 iunie, în timp ce se afla în misiune în localitatea Cherbourg, Franţa, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Luni, 4 iunie, au avut loc mai multe ceremonii în memoria comandorului Ion Stăiculescu, care era pilot militar clasa I, cu o experienţă de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manşa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

Ofiţerul, în vârstă de 55 de ani, activa în Ministerul Apărării din anul 1986. Era căsătorit şi avea un copil.


Citește și: Cristi Borcea vrea să fie liber pentru că are șapte copii. Instanța i-a dat un răspuns uluitor


 

Close
Închide
  Close