Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader, acuzat de „dezinformare” în cazul morții judecătorului Stan Mustață
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tudorel Toader, acuzat de „dezinformare” în cazul morții judecătorului Stan Mustață

Tudorel Toader, acuzat de „dezinformare” în cazul morții judecătorului Stan Mustață

Tudorel Toader, acuzat de „dezinformare” în cazul morții judecătorului Stan Mustață. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe ministrul Justiției de „dezinformare prin omisiune” în cazul morții lui Stan Mustață. Aceștia susțin că Tudorel Toader avea informații pentru a clarifica circumstanțele decesului, în condițiile în care a cerut anchetă în trei închisori.

Un aspect important ar fi „conexiunea eronată făcută între transferul din penitenciar al fostului magistrat şi decesul care a avut loc o lună mai târziu, pe fondul unor afecţiuni cronice”, precizează reprezentanții FSANP.

„Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, declara recent că a cerut controale la penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu ca urmare a decesul deţinutului Stan Mustaţă, deşi acestea se declanşează din oficiu de către Parchet în cazul decesului unei persoane custodiate, indiferent de motivele aparente. O reacţie extrem de nepotrivită, având în vedere că acesta cunoştea informaţii de natură a clarifica circumstanţele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronată făcută între transferul deţinutului şi decesul care a avut loc o lună mai târziu, pe fondul unor afecţiuni cronice”, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor într-un comunicat.

Sindicaliștii susțin că fostul judecător Stan Mustaţă a murit, miercuri, 8 august, în jurul orei 22.15, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Nefrologie Carol Davila și că în dimineaţa zilei următoare ministrul Toader a fost informat în amănunt de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor despre acest incident.

„Considerăm aşdar că ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, nu şi-a respectat obligaţia de informare corectă a publicului şi a încercat să se scoată în mod cinic din ecuaţia responsabilităţii pentru eventualele nereguli şi probleme de sistem, una fiind chiar măsura recentă a acestuia de a reorganiza Serviciul medical din penitenciare într-unul de supraveghere medicală în pofida opoziţiei exprimate de către specialişti”, adaugă sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Avocatul Poporului au anunţat joi începerea unor anchete la penitenciarele Rahova, Giurgiu şi Jilava în cazul fostului judecător Stan Mustaţă, aflat în detenţie, care a murit în urma unui infarct miocardic.

Fostul judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită, a murit în urma unui infarct miocardic. Anunţul a fost făcut de avocata sa, Lorette Luca, care a spus că fostului judecător i s-a făcut şi mai rău din cauza unui blocaj renal și că a fost „plimbat prin trei spitale”.

La ultimul dintre acestea, s-a decis să i se facă dializă, însă inima sa a cedat, iar Stan Mustaţă a făcut infarct şi a decedat.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. De ce se enervează oamenii când li se omoară porcii. Șefa DSVSA Galați, Maricica Chiriac, a dat contracte firmei a cărei sucursală de Galați e condusă chiar de soțul ei!


 

Close
Închide
  Close