Mergi direct la conținut »
Moartea fostului judecător Stan Mustață este anchetată de către Avocatul Poporului. O comisie face cercetări în trei penitenciare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Moartea fostului judecător Stan Mustață este anchetată de către Avocatul Poporului. O comisie face cercetări în trei penitenciare

Moartea fostului judecător Stan Mustață este anchetată de către Avocatul Poporului. O comisie face cercetări în trei penitenciare

Moartea fostului judecător Stan Mustață este anchetată de către Avocatul Poporului. Instituția s-a autosesizat și a anunțat că a fost constituită o comisie care să analizeze circumstanțele decesului fostului magistrat. Ex-judecătorul Stan Mustață a murit miercuri seară în jurul orei 22, la Spitalul Carol Davila din București. El fusese transferat acolo de la Spitalul Penitenciar jilava întrucât executa o condamnare de 8 ani și jumătate pentru infracțiuni de corupție. Cauza decesului a fost infarctul, dar potrivit unor surse judiciare ex-judecătorul Mustață suferea de o boală incurabilă.

De Mihai Niculescu,

Moartea fostului judecător Stan Mustață este anchetată de către Avocatul Poporului. Instituția ”s-a sesizat din oficiu și efectuează anchete la Penitenciarul Rahova, Penitenciarul Giurgiu și Penitenciarul Jilava în legătură cu decesul persoanei private de libertate Stan Mustață. Potrivit postului de televiziune Antena 3, precum și a mai multor canale mass media, în noaptea de 8 spre 9 august 2018, o persoană privată de libertate a decedat în Spitalul Carol Davila din București, în urma unui infarct.

Anchetele vizează posibila încălcare a art. 22 și a art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății, motivele transferului, dacă au fost respectate dispozițiile legale cu privire la acesta, starea de sănătate a persoanei private de libertate, precum și contextul în care s-a produs decesul” se arată într-un comunicat.

Mai multe departamente ale instituției vor fi implicate în anchetă, precizează Avocatul Poporului.

”Anchetele vor fi efectuate de către Domeniul armată, justiție, poliție, penitenciare în colaborare cu Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, din componența echipei făcând parte și un medic”.


Ferma lui Dragnea jr. trage țeapă după țeapă! Are 75 de bilete la ordin refuzate în valoare de 2,3 milioane de lei în ultimele două luni!


 

Close
Închide
  Close