MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Tudorel Toader a declanșat procedura de selecție a noului procuror general, după ce a încercat revocarea lui Augustin Lazăr

Distribuie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader caută un nou procuror general. Ministerul a anunțat începerea procedurilor de selecție pentru funcția deținută în acest moment de Augustin Lazăr, întrucât mandatul acestuia expiră la sfârșitul lunii aprilie. Înscrierile au loc până pe 28 martie, candidații care au dosarul complet vor susține un interviu în perioada 3-4 aprilie, iar pe 5 aprilie ar trebui deja să fie anunțat noul procuror general al României.

Candidații pot depune cereri de înscriere, până pe 28 martie, ora 17:30 la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Conținutul dosarului de candidat

a) declarațiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

b) un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecție, care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, pe suport specific. Proiectul se va încadra într-o limită de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depăși 10 pagini. Planul și anexele vor fi redactate cu caractere de mărimea 12, font Times New Roman, spațiere la 1,5 rânduri;

c) un curriculum vitae al candidatului, conform modelului comun european;

d) minimum 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea;

e) ultimul raport de evaluare a activității profesionale a candidatului participant la selecție;

f) orice alte înscrisuri relevante.

Prima etapă de selecție

Pe 29 martie va fi publicată lista celor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviului.

Cei care trec de această etapă vor susține un interviu în perioada 3-4 aprilie.

Audierea candidaților va fi transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de Internet a Ministerului Justiției, dar va fi și înregistrată și publicată pe site-ul ministerului.

Rezultatele vor fi publicate pe 5 aprilie.

Mai departe, propunerea ministrului Justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul Justiției să înainteze propunerea Președintelui României.

Tudorel Toader a anunțat în 24 octombrie 2018 declanșarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, iar în 27 decembrie i-a transmis președintelui Iohannis documentele pentru a finaliza procedura de revocare.

Pe 4 ianuarie, Iohannis a anunțat că nu îl va revoca din funcție pe Augustin Lazări, spunând că propunerea ministrului Justiției este o eroare și lăudând prestația acestuia.


Citește și: Pot sau nu medicii să fie voluntari în spitale? Pacienții vor resimți lipsa lor, pentru că aceștia acopereau o parte din servicii


 

Citește mai multe despre Tudorel Toader și procuror general pe Libertatea.

Comentarii