MENIU CAUTĂ

Tudorel Toader a anunțat că sesizează CCR după refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Distribuie

Tudorel Toader a anunțat CCR după refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi. Anunțul a fost făcut la scurt timp după anunțul președintelui Klaus Iohannis. 

UPDATE ora 20:00. Ministrul Tudorel Toader a revenit cu o nouă postare pe Facebook, dând de înțeles că nu el va fi cel care va sesiza CCR.

„Pentru cine crede ca stie cartea constitutionalismului: „Vom sesiza CCR” nu este echivalent cu ” voi sesiza CCR”!”, a transmis Tudorel Toader.


„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA; În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente; Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional, Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!”, a anunțat Tudorel Toader, pe Facebook.

Klaus Iohannis nu o revocă pe Laura Codruța Kovesi. Președintele a făcut anunțul luni seară, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni. „Motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă”, a declarat Iohannis.

Înaintea anunțului președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea declara că, dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, va decide să întreprindă vreun demers, acesta va avea parte de sprijinul premierului și al întregului partid.

”Eu ştiu de la doamna prim-ministru că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader şi noi îl susţinem pe ministrul Toader şi, în funcţie de ceea ce va anunţa preşedintele, dacă ministrul Toader intenţionează să întreprindă vreun demers, doamna prim-ministru îl va susţine şi noi vom acorda sprijinul politic”, a spus Liviu Dragnea, luni.

Citește mai multe despre Laura Codruta Kovesi, Tudorel Toader și ccr pe Libertatea.

Comentarii