Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader solicită valorificarea forţei de muncă din penitenciare
Ştiri Libertatea > Ştiri > Tudorel Toader solicită valorificarea forţei de muncă din penitenciare

Tudorel Toader solicită valorificarea forţei de muncă din penitenciare

Tudorel Toader solicită valorificarea forţei de muncă din penitenciare. Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri, că a solicitat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să-i comunice o serie de date privind posibilităţile de valorificare a forţei de muncă în cazul deţinuţilor. 

„În vederea unei mai bune reintegrări sociale, precum şi a valorificării potenţialului uman existent în penitenciare, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor am solicitat următoarele:
– numărul deţinuţilor apţi de muncă;
– disponibilitatea acestora de a munci în afara penitenciarelor;
– domeniile în care aceştia sunt pregătiţi să muncească;
– reparţiţia pe fiecare penitenciar.
Ulterior, în condiţiile legii, pe bază unui contract de prestări servicii, deţinuţii vor putea presta diferite activităţi lucrative”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit ministrului Justiției, se va asigura suplimentarea schemei cu personalul necesar pentru supravegherea deţinuţilor care vor opta să muncească.

Recent, Tudorel Toader anunța, pentru Euronews, că vrea să aducă în țară deținuții români închiși în Elveția, care nu sunt rezidenți în țara respectivă, pentru a-și termina de executat pedeapsa în România.


EXCLUSIV: Ce răspunde Banca Națională la acuzațiile lui Liviu Dragnea: “BNR sprijină politica economică a Guvernului”

Close
Închide
  Close