De Valentina Postelnicu,

“S-a constatat că randamentul la Pilonul 1, care are ca reper salariul mediu pe România, este mai mare decât cel de la Pilonul 2. Am solicitat și a fost o decizie politică, ca împreună cu cei de la sistemul de pensii să se facă o analiză și să se vadă dacă nu este oportun, având în vedere creșterea economică din ultima perioadă, ca sumele care se varsă la Pilonul I să fie mai mari”, a spus prim-ministrul.

Mihai Tudose a precizat că decizia va ține cont de beneficiari, și anume de interesul suveran al românilor.

“Este o modalitate de a crește pensia în viitor. Din acea distribuire egală, să crească sumele vărsate pe Pilonul I. Se pare că statul administrează mai bine.

El a precizat că dezbaterea a plecat de la informații potrivit cărora se dorește desființarea Pilonului II, sau că vor să ia banii, ceea ce nu este adevărat, tot ce este acolo, rămâne.

Guvernul pregătește o naționalizare mascată a pensiilor. Ministerul Finanțelor vrea să scadă contribuțiile care se duc în Pilonul II de pensii de la 5,1% la 2,5%, măsura fiind menită a crește veniturile autorităților, acestea fiind necesare pentru echilibrarea bugetului pentru a putea acoperi toate promisiunile electorale.

Intenția a fost anunțată de Ionuț Mișa, ministrul finanțelor, într-o întâlnire cu reprezentații conducerii asociației profesionale a administratorilor de pensii private (APAPR), potrivit Profit.ro. La întâlnire ar mai fi participat și Leonardo Badea, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Ion Giurăscu -vicepreședinte al ASF și responsabil cu sectorul de pensii private, dar și Ovidiu Răzvan Wlasopol, prim-vicepreședintele instituției.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Și vicepremierul Marcel Ciolacu a confirmat, vineri, preocuparea Guvernului privind Pilonul II de pensii.

El a afirmat, la Neptun, că Guvernul va lua o decizie, dar nu va fi o intrare brutală a statului, ci este vorba pur şi simplu de eficienţă, în condiţiile în care banii ar putea fi gestionaţi mai bine. Iar decizia vine pentru că, spune acesta, se întâmplă ceva îngrijorător la Pilonul II de pensii.

Citește și: VIDEO/ Ce spun românii despre prima doamnă a Franței? Brigitte Macron e ”style icon” și ”s-a măritat bine”

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă