Mergi direct la conținut »
UDMR, de acord cu temele anunţate de Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai: Kelemen Hunor: "Eu propun eliminarea ordonanţelor de urgenţă!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UDMR, de acord cu temele anunţate de Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai: Kelemen Hunor: "Eu propun eliminarea ordonanţelor de urgenţă!"

UDMR, de acord cu temele anunţate de Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai: Kelemen Hunor: „Eu propun eliminarea ordonanţelor de urgenţă!”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că el, personal, ar elimina de tot posibilitatea emiterii de ordonanţe de urgenţă, răspunzând anunţului preşedintelui, privind temele pentru referendumul pe Justiţie, din 26 mai.

De Valentina Postelnicu,

Kelemen Hunor a anunţat că în mare parte, temele sunt cele pe care le-a preconizat, fiindcă toată dezbaterea este în jurul acestor teme.

„Depinde cum va suna şi întrebarea, fiindcă trebuie să fie foarte uşor de priceput pentru oamenii care nu au o pregătire juridică. (…) Eu sunt un pic mai stric decât domnul preşedinte şi mai sever în ceea ce priveşte ordonanţele de urgenţă. Eu nu aş limita restricţionarea doar la infracţiuni şi la domeniul infracţional, eu propun în continuare ceea ce am propus şi în 2013, eliminarea ordonanţelor de urgenţă. (…) Eu aş elimina această posibilitate a ordonanţelor de urgenţă de tot şi pentru tot ce înseamnă sistemul judiciar nu sunt de acord, în principiu, să fie reglementat prin ordonanţe de urgenţă, dar şi pentru toate celelalte domenii”, a spus Kelemen Hunor, potriit Agerpres.

Potrivit acestuia, ar trebui să existe doar ordonanţe simple, pentru vacanţele parlamentare.

„Eu aş lăsa doar pe bază de împuternicire a guvernului pe timpul vacanţelor parlamentare ordonanţe simple şi în caz de catastrofă şi în caz de război. În rest, pentru niciun domeniu ordonanţele de urgenţă nu ar trebui să rămână în Constituţie. Dacă tot modificăm Constituţia, atunci eu cred că trebuie să le eliminăm de tot, nu e bine să umbli cu jumătăţi de măsură. (…) Să vedem, după consultări, dacă se va schimba ceva şi cum vor suna întrebările, fiindcă vor fi două întrebări, probabil, nu se pot înghesui într-o întrebare cele două chestiuni”, a menţionat preşedintele UDMR.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, la Palatul Cotroceni, că a trimis Parlamentului scrisoarea prin care prezintă cele două teme ale referendumului pe Justiţie, din 26 mai.

Cele două teme ale referendumului pe Justiţie sunt: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Citeşte şi: Își mângâie ficatul și-i spune „Paulică”, după numele salvatorului ei! Povestea Vasilicăi Sârbu, femeia care a primit un organ vital de la un băiat de 7 ani călcat de mașină

Close
Închide
  Close