Mergi direct la conținut »
UDMR, susţinere totală pentru referendumul pe Justiţie. Winkler: "Îndemnăm cetăţenii să participe şi să răspundă cu "DA" la ambele întrebări"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UDMR, susţinere totală pentru referendumul pe Justiţie. Winkler: "Îndemnăm cetăţenii să participe şi să răspundă cu "DA" la ambele întrebări"

UDMR, susţinere totală pentru referendumul pe Justiţie. Winkler: „Îndemnăm cetăţenii să participe şi să răspundă cu „DA” la ambele întrebări”

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a îndemnat cetăţenii să participe la referendumul din 26 mai şi să răspundă cu "da" la ambele întrebări pe tema justiţiei, transmite Agerpres. Uniunea vrea ca prevederea privind Ordonanţele de urgenţă să fie şi mai drastică, şi să se aplice doar în cazuri de război sau calamitate naturală foarte gravă. Preşedintele Klaus Iohannis propune, în întrebarea de la referendum, ca OUG-urile să nu se mai dea în domeniul justiţiei, iar aceste acte să poată fi atacate la CCR şi de alte instituţii, nu doar de Avocatul Poporului. 

De Valentina Postelnicu,

„Noi îndemnăm cetăţenii să participe la referendum şi, mai mult decât atât, să răspundă cu ‘da’ la ambele întrebări. Mai mult decât atât, la cea de-a doua întrebare, UDMR este puţin mai intransigent, pentru că noi, de foarte multă vreme, de cel puţin 20 de ani, spunem că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să existe decât pentru situaţii de urgenţă. Iar acestea sunt în două cazuri: război sau calamitate naturală foarte gravă. În rest, ordonanţa de urgenţă trebuie să dispară ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului”, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Winkler.

El a vorbit şi despre efectele Brexit-ului.

„Ne aflăm în perioada de elaborare a bugetului, de şapte ani, al Uniunii Europene, 2021 – 2027. Acest buget va fi afectat în momentul în care Brexit-ul se întâmplă, dacă se întâmplă, şi Regatul Unit al Marii Britanii părăseşte Uniunea Europeană. Aşadar, dacă acest lucru se întâmplă, bugetul UE va fi mai mic cu 12 până la 13 miliarde euro. Există propuneri conform cărora această diminuare ar putea afecta statele din Europa Centrală şi de Est, deci şi România. Noi dorim să păstrăm politica agricolă comună a Uniunii Europene, în aşa fel încât să putem primi în continuare sprijin”, a arătat europarlamentarul UDMR.

Acesta a precizat că se doreşte ca în continuare să existe sprijin pentru fermieri, iar proiectele să fie continuate. „Noi, în UDMR, punem accent pe fermierii mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinul tinerilor, pentru că avem această schimbare de generaţie în agricultură”, a subliniat Iuliu Winkler.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

Tot în domeniul economic, europarlamentarul UDMR susţine că este foarte important să existe o politică de coeziune, care să continue să finanţeze dezvoltarea regională din România, din Transilvania şi din Banat.

Cele două întrebări pe care preşedintele le va pune la referendumul pentru Justiţie, din 26 mai, sunt: 1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” 2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”


Citeşte şi:

Sistemul antigrindină de 25 de milioane de euro dă rateuri! 16 rachete, de aproape 1.300 de euro bucata, au fost trase degeaba în ziua urgiei

Close
Închide
  Close