Popa primea 200.000 € anual

Cei doi s-au înţeles ca Popa să primească anual 200.000 de euro, pentru a rămâne în Indonezia. O parte din sumă îi revenea “generalului”, un personaj care îl ajuta pe român să nu fie descoperit de Interpol. Se pare că ultima tranşă de bani a fost trimisă în luna aprilie, când Popa era deja în arestul poliţiei. Procurorii consideră astfel că, atât Vîntu, cât şi Ţurcan şi Stoian, care l-au ajutat să îi trimită banii, au favorizat un infractor care în România avea de ispăşit 15 ani de puşcărie. Mai mult, aceştia sunt acuzaţi că l-au sprijinit şi moral pe Popa, ajutându-l să ia legătura cu rudele sale.

Iată câteva extrase din convorbirile telefonice interceptate:

Popa Nicolae: Sorin, în primul rând am aflat cum îl cheamă pe ăla, care acuma se duce pe la ai mei, a fost deja de două ori…
Sorin Ovidiu Vîntu: Da… Cum îl cheamă?
P.N.: Costea.
S.O.V.: Am înţeles. OK, să-mi dai un SMS cu numele şi cu telefonul lui.
P.N.: OK, OK. Măcar am aflat de el. Ţi-am zis, a fost deja de două ori… Nu ştiu, e de capul lui… habar nu am.
S.O.V.: Da… Deci să-mi dai un SMS cu telefonul… şi locul de unde este.

***
Popa Nicolae: Zi-mi şi mie de fimea. Ştii ceva, cum este?
Sorin Ovidiu Vîntu: Bătrânelule, ţi-am mai spus. E doar pe iarbă, nu e pe altceva…
P.N.: Îhî…
S.O.V.: Anturajul este prost, GIGELU cu care este combinată nu are prea mare afecţiune pentru ea, e o prietenă de-a lui printre multe altele. GIGELU are 31 de ani… ăăă… soluţia pe care o recomand văzând despre ce… şi o tapează de bani.(…) Soluţia pe care o am eu, prietene, este să nu-i mai dai nici 5 bani. De ce-ţi sugerez soluţia asta? Exact aceeaşi problemă am avut-o eu cu IOANA şi exact asta este soluţia pe care am mers. Nu i-am mai dat 5 bani. Şi, după o perioadă de ură, revoltă şi furie, şi-a revenit şi totul este OK. Şi era tot la vârsta asta.

***

Popa Nicolae: – De ce te simt că eşti supărat pe mine?!
Sorin Ovidiu Vântu:
– Nu sunt supărat, băi. Sunt f… în toate părţile, am un milion de treburi, sunt bombardat cu cerinţe de bani din 7.000 de direcţii. E o criză uriaşă aici, nu sunt supărat, sunt întins în toate direcţiile, asta este tot, am şi alte treburi, nu sunt numai la dispoziţia ta. Nu pot să stau…eu sunt cu 7.000 de oameni pe cap şi tu îmi dai 5.000 de telefoane pe oră. Băi, ce-i cu tine, te-ai tâmpit?
P.N.:
– Nu m-am tâmpit, dar înţelege că mi-e greu şi mie.
S.O.V.:
– Bă, sunt de acord că ţi-e greu, dar până una-alta eu te întreţin, punct. Deci nu-mi crea o presiune mai mare decât cele pe care le am.
P.N.:
– Să ştii că dacă strigi la mine, nu rezolvă absolut nimic.
S.O.V.:
– Sunt nervos!
Popa Nicolae:
Şi eu pot să fiu nervos. Tu nu ştii cât de nervos pot să fiu şi eu câteodată.
Sorin Ovidiu Vîntu: Ei! Distinse Popa Nicolae, ştii ceva? Enervează-te! Banii ţi i-am trimis, azi mâine trebuie să sosească. Punct.
P.N.: Auzi?
S.O.V.: Te rog.
P.N.: Când mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai făcut să râd.
4527-290012-untitled4.jpgS.O.V.: Poftim?
P.N.: Eu te iubesc, mă. Când mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai făcut să râd. Sorin Ovidiu Vîntu, te iubesc, tu nu ştii cât de mult te iubesc eu pe tine. Eşti aşa de tâmpit şi de….Ce dracului! Hai, mă…

Vîntu are vilă în Dorobanţi

Sorin Ovidiu Vîntu, bossul de la Realitatea TV, are în Capitală două vile. Cea de pe strada Roma, de unde a fost ridicat de poliţişti, dar şi o reşedinţă de vară, în Otopeni. De asemenea, pe lângă afacerile pe care le conduce prin firmele sale, deţine cel mai luxos hotel din Creta, Grecia, dar şi unul în Delta Dunării.

Luca, vilă de lux din salariu de sindicalist

4527-290008-untitled1.jpg
4527-290009-untitled2.jpg
Liviu Luca, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, audiat ca martor în acelaşi dosar cu SOV, are o avere substanţială pentru veniturile sale. A fost şi el audiat, joi seară, timp de o oră şi jumătate, de către procurorii Parchetului instanţei supreme. Prin conturile unor firme ce ar fi deţinute de Liviu Luca, SOV i-ar fi trimis sume importante de bani lui Nicolae Popa. Cu toate acestea, se pare că Luca este doar martor în anchetă. La finalul audierilor, spre deosebire de Vîntu şi de ceilalţi doi “locotenenţi” ai acestuia, Luca a plecat la casa sa din Păuleşti, Prahova.

Afaceristul are acolo un domeniu uriaş, cu o curte mare şi cu o piscină pe măsură. Din această locuinţă, anchetatorii au ridicat, joi, mai multe calculatoare şi documente. Mai mult, Luca mai are în Ploieşti patru apartamente la ultimul etaj al unui bloc şi o cramă într-un alt sat din judeţ. El a acumulat în timp o avere substanţială pentru un simplu membru de sindicat. Investigaţiile noastre au jalonat câteva dintre reperele “imperiului Luca”. Proprietăţi imobiliare numeroase în Ploieşti, în localităţile prahovene Vărbilău şi Brebu; crame, exploatare piscicolă, afaceri în viticultură şi în mass-media.

Nicolae Popa s-a bronzat în Indonezia

4527-290020-plaja.jpg
În timp ce autorităţile române, cu ajutorul Interpolului, îl căutau pe Nicolae Popa pentru a-l arunca după gratii, acesta era în Indonezia, la plajă. Potrivit stenogramelor prezentate de procurori, Popa primea 200.000 € anual pentru a nu veni în România. În ţară au rămas fosta sa soţie, dar şi fiica lui, pe care a şi chemat-o de câteva ori la el, în vacanţă.

Fetiţa lui Stoian împlineşte azi 14 ani

4527-290014-22.jpg
Într-un bloc din sectorul 6 al Capitalei, locuieşt4527-290015-untitled6.jpge mama lui Alexandru Stoian, şoferul şi garda de corp a lui Vîntu. Femeia de 65 de ani ne-a mărturisit că arestarea fiului ei, de care a aflat de la televizor, a căzut ca un trăsnet asupra ei.

“E viaţa mea, e inima mea. El e singurul meu ajutor. Sper să iasă, că el nu era decât un biet şofer angajat la boier. Eu stau aici doar cu băiatul lui, Cristian Marian, în vârstă de 22 de ani, care acum e în cantonament. Face ceva karate… Soţia lui a fost azi l4527-290013-untitled5.jpga el să-i ducă haine şi mâncare. Mâine (n.r. – azi), fetiţa lui împlineşte 14 ani şi nu e lângă ea”, ne-a mărturisit femeia. Alexandru Stoian are trei copii – doi băieţi şi o fată – din tot atâtea mariaje. (Cristian Burcioiu, Remus Vlad)

Țurcan are apartament în buricul Capitalei şi două maşini

Octavian Ţurcan s-a născut în Chişinău, Republica Moldova, dar Bucureştiul l-a atras ca un magnet. Băiat descurcăreţ, moldoveanul “şi-a tras” un apartament în buricul târgului, acolo unde locuieşte cu soţia, Alexandra, şi ea moldoveancă de peste Prut, şi cu cei trei copii ai lor – Matei Octavian, Aneta şi Nicolina. Ţurcan are două maşini: un Audi şi un Nissan, iar vecinii susţin că nu ştiu prea multe despre el.

Vezi şi: Câinele lui Sorin Ovidiu Vântu, împuşcat de anchetatori

(Sursa: Realitatea.net)

Foto: Claudiu Pacearcă / www.aventuracard.ro, Vlad Chirea, Gabriel Pătruţ, Shutterstock

Citeşte şi ce alţi bogătani ai României au mai trecut prin celulele Poliţiei

Ce spune despre România un japonez care s-a mutat din 2007 aici. A remarcat un mare defect la români
PARTENERI - GSP.RO
Ce spune despre România un japonez care s-a mutat din 2007 aici. A remarcat un mare defect la români
Carmen Tănase rupe tăcerea despre motivul pentru care refuză testarea și vaccinarea anti-Covid-19: „Niște minciuni care...
Playtech.ro
Carmen Tănase rupe tăcerea despre motivul pentru care refuză testarea și vaccinarea anti-Covid-19: „Niște minciuni care...
Un tată sfâșiat de durere l-ar fi obligat pe pedofilul care i-a abuzat fetița să-și sape singur groapa, apoi l-ar fi ucis, în Rusia
Observatornews.ro
Un tată sfâșiat de durere l-ar fi obligat pe pedofilul care i-a abuzat fetița să-și sape singur groapa, apoi l-ar fi ucis, în Rusia
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
HOROSCOP
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
Președintele care s-a autoproclamat „cel mai cool dictator din lume” și a adoptat bitcoin ca monedă oficială
Știrileprotv.ro
Președintele care s-a autoproclamat „cel mai cool dictator din lume” și a adoptat bitcoin ca monedă oficială
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Ce trebuie să știi despre programul Act for Good
PUBLICITATE
Ce trebuie să știi despre programul Act for Good