UPDATE – 30 aprilie, ora 14.00: Trupul adolescentului de 17 ani care a căzut duminică, 29 aprilie, în apele unui baraj situat între oraşul Vălenii de Munte şi comuna Drajna fost găsit, luni după-amiază, pe 30 aprilie, la aproximativ 30 de metri de locul respectiv, medicii declarând decesul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, la căutări au participat patru scafandri de la ISU Bucureşti-Ilfov, dar şi 20 de pompieri, fiind folosite două bărci, cameră de termoviziune şi un binoclu cu infraroşu.

Căutările – întrerupte pe timpul nopţii – au fost reluate luni dimineaţă, iar în cursul după-amiezii, după golirea parţială a lacului de acumulare în cauză, trupul a fost găsit la aproximativ 30 de metri de locul în care tânărul a căzut.

Deşi acesta nu prezenta semne vitale, echipajele au început manevrele de resuscitare, conform protocolului, medicii declarând decesul tânărului, a precizat sursa citată.Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitaţi prin apel la 112 de către însoţitorii unui adolescent în vârstă de 17 ani, care au anunţat că băiatul ar fi căzut într-un baraj care leagă Vălenii de munte de Drajna.

La faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie cu două bărci, o cameră cu termoviziune şi binoclu cu infraroşu, pentru căutarea persoanei dispărute, a precizat sursa citată.

Un alt adolescent, în vârstă de 15 ani, este căutat de pompieri în Mureș, după ce a fost văzut intrând în apă, fără să mai iasă.


Citește și: VIDEO / Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 30 aprilie- 6 mai 2018


Foto: Arhivă